NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
КАЛУЂЕРИЦА: Весић и Симоновић обишли радове на асфалтирању улице 7. јула (ФОТО+ВИДЕО)

КАЛУЂЕРИЦА: Весић и Симоновић обишли радове на асфалтирању улице 7. јула (ФОТО+ВИДЕО)

0
2779
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У насељу Калуђерица, данас су започети радови на асфалтирању улице 7. јула у дужини од 550 метара, која није рађена 30 година.

Радове на асфалтирању обишли су градски менџер Горан Весић, председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, као и остало општинско руководство.

Током обиласка радова градски менаџер Горан Весић истакао је да  је у последње четири године у општини Гроцка је урађено 80 километара путева и улица, од чега је у Калуђерици 10,5 километара.

– Грађани су веома задовољни јер надоканађујемо недостајућу путну инфраструктуру. Калуђерица је једно од највећих дивљих насеља на Балкану које има много проблема јер је рађено без икакве инфраструктуре – истакао је Весић.
Градски менаџер подсетио је да је пре неколико година отворена општинска испостава у Калуђерици, те да на тај начин грађани Калуђерице већину својих прблема ту решавају. Ту се, додао је Весић, осим општинских и градских институција налазе и неке републичке.

– У оквиру пројекта Макиш–Младеновац завршили смо шест километара, спојили смо Зучку капију са резервоаром у Калуђерици, што је омогућило да се људи прикључе на градску воду и имају стабилније водоснабдевање. Отворили смо пошту у Калуђерици, два дечја парка са мобилијаром, реновирали спортски терен, започели реконструкцију канализационе мреже уУлици Жељка Миливојевића и отворили зелену пијацу. У последње четири године урадили смо много тога у овом насељу, а највећи проблем је канализација и тиме ћемо почети да се бавимо – нагласио је Весић и додао да је ове године почела експропријација у Калуђеричком потоку, након чега следи његово уређење и прављење шеталишта. Након тога, навео је Весић, следи израда пројекта како би 2019. године могла да почне да се ради канализација.

Он је подсетио да је у последње четири године уложено 350 милиона евра у приградска насеља, а да је од 2008. до 2012. године уложено мање од 100 милиона евра.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић рекао је да се наставља развој те општине, те да је тренутно отворено девет градилишта.
Калуђерица има много проблема, нагласио је он, и додао да ће први пут у историји почети да се решава проблем канализације у Калуђерици, али и целе општине.

– Калуђерички поток ћемо за две године претворити у најмодернију зону. Имаћемо и тржни центар, нову месну заједницу, пошту, као и ново гробље, за које ће се већ ове године радити приступни путеви. Све то ће променити развој Гроцке. Ми смо последњих 17 година били заборављени, а последње четири године се много ради у овом крају – истакао је Симоновић.

Према његовим речима, до јуна ће Калуђерица добити 22 нове улице, а до краја године 60.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR