Ранчићева кућа: Изложба „Свет у мени – свет око мене“ аутора Марије Брановић и Михајла Војновића

0
1380
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка Вас позива да у петак, 9. фебруара 2018. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору установе, присуствујете отварању изложбе цртежа под називом „Свет у мени – Свет око мене“ аутора Марије Брановић и Михајла Војновића.
Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

Мајсторство се у ликовним уметностима огледа најпре у цртежу. Цртеж и линија као техника, засебни ликовни елемент или изражајно средство на папиру, главни су покретач двоје аутора млађе генерације.

Код Михајла Војновића уочљива је лирика женских ликова и мајки са децом у наручју, окружених илустративним и симболичким детаљима, бајковитошћу… Општи утисак цртежа прати богато ткање линије, која је дескриптивна, илустративна и крајње заводљива. Уметник у црно-белом позитиву стварности све види преображено, указујући нам да сачувамо то што је чаробно и лепо у нама и око нас.
С друге стране, апстрактни цртежи Марије Брановић стварају композицију која не зависи од визуелних импресија и предложака, али носе богате реминисценције на свет око нас и нарочито, на онај у нама. Уз прецизност линије и сведен колорит, множину детаља и њихову пажљиву обраду, појединачни рад је део личног континуума ухваћеног у тренутку, исказаног на белини дводимензионалног папира. У потрази за утемељењем у свету коме живи, ствара сопствени имагинаријум апстрактних органских облика уклопљених у целину. Истина које саопштавају радови Марије Брановић и Михајла Војновића је у потпуности блиска посматрачу али и потпуно индивидуална – јер праве одговоре налазимо само у себи.

Михајло Војновић (1983) рођен је у Београду. Дипломирао је на Академији Спрске Православне Цркве за уметност и конзервацију, смер фрескописац. Излагао је на 3 самосталне и на преко 70 групних изложби у земљи и иностранству. Учествовао је на 2 ликовне колоније. Живи и ради у Београду. Контакт: medomilo@hotmail.com

Марија Брановић (1983) рођена је у Београду. Дипломирала је на Вишој школи ликовних и примењених уметности у Београду, смер графички дизајн. Учествовала је на 3 ликовне колоније, остварила 3 самостална излагања и учешће на преко 60 групних изложби у земљи и иностранству. Живи и ради у Београду. Контакт: marijabranovic@yahoo.com

Изложба траје до 27. фебруара 2018. године.

Добро дошли!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR