NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
MALI SAMURAJ IZ LEŠTANA Blicsport u poseti Ljubici Stojanović, velikoj nadi našeg...

MALI SAMURAJ IZ LEŠTANA Blicsport u poseti Ljubici Stojanović, velikoj nadi našeg džudoa /VIDEO/

0
1373
FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA
NextWEB hosting
Na široj periferiji Beograda, u Leštanima, živi Ljubica Stojanović, mlada nada srpskog džudoa, koja mašta o učešću na Olimpijskim igrama. U džudo je ušla kao 12-godišnjakinja na nagovor drugarice.

Ljubica StojanovićFOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA
Ljubica Stojanović
NextWEB hosting

– Drugarica je trenirala džudo i svaki put kada smo se videle pričala mi je šta rade. Govorila mi je da ima mnogo dece, da se rade zanimljive vežbe kao što su kolut unapred i zvezda. Ubedila me je istog časa i pridružila sam joj se – kaže Stojanovićeva za Blicsport.

Ova 17-godišnjakinja takmiči se u kategoriji do 44 kilograma, a njeni najveći uspesi su vicešampionska pozicija 2017. i na državnom takmičenju i na Prvenstvu Beograda, kao i sedmo mesto na šampionatu Balkana. San je, možda, još uvek daleko, ali je cilj jasan:

– Olimpijske igre! To je cilj svakog sportiste, pa i moj. Naravno, pored Igara, želja mi je da osvajam medalje na evropskim i svetskim prvenstvima.

FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Kako sama kaže, kada uđe u salu i obuče kimono, nestaju mnoge ružne stvari.

– Čim dođem na trening, prestaje sva ljutnja, patnja i bes. Treneri su fantastični, svaki dan u sali naučim nešto novo. Drugari sa kojima treniram su dobri, putujemo često i tad se najviše družimo – zaključila je Stojanovićeva.

Sa druge strane, jedan od njenih trenera Stevan Jovanović naglašava da je Ljubica još prošle godine nagovestila da je na dobrom putu.

– Stojanovićeva je jedan mali samuraj i vitez našeg kluba. Prošle godine je bila vicešampionka države. Time je stekla prava da bude deo reprezentativnog koncepta i da učestvuje na Prvenstvu Balkana. Prvi put se našla na velikom takmičenju, a da je imala samo malo više iskustva, napravila bi bolji rezultat.

FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Jovanović, koji radi sa talentima u 13 godina starom džudo klubu Vinča, jednom od najboljih kolektiva u opštini Grocka, istakao je da cilj kojem teži Stojanovićeva nije nemoguć.

– Ona je talentovano dete koja je od početka sa nama u klubu. Ima svetlu budućnost i cilj je da kroz određen proces dođe do većih evropskih, svetskih takmičenja, pa onda i do Olimpijskih igara. Talentovana je, i to je najvažnije. Uslovi za trening su fantastični. Realne su šanse da se nađe 2020. godine u Tokiju – smatra Jovanović.

Video možete pogledati OVDE

 

IZVOR SPORT.BLIC.RS (Jovana Milošević)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR