(TABELA) SNS na opštini Grocka ponovo obara rekorde: Preko 20.000 ljudi podržalo listu „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“

0
7505
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Lista Srpske napredne stranke (SNS) u budućem beogradskom parlamentu imaće apsolutnu većinu sa 64 mandata, što je za jedan mandat više nego u prethodnom sazivu

Ali, da se ne bi bavili analizom celih beogradskim izbora, i rezultatima u drugim beogradskim opštinama, mi smo rešili da vam prikažemo koliko su dobile, a šta izgubile rezultatima ovih izbora neke od vodećih stranaka i koalicija koje su prešle cenzus na opštini Grocka.

Pa da krenemo, ovo su tabele na kojima se vidi koliko su sve liste osvojile na izborima koji su održani u nedelju. Pratite kolonu br.4

GIKIzvor: GIK
GIKIzvor: GIK
GIKIzvor: GIK
GIKIzvor: GIK
Ovo je tabela na kojoj se vidi koliko su liste dobile po biračkim mestima na opštini Grocka, sa napomenom da na listi nedostaje biračko mesto br.10 na kome je lista SNS a dobila 568, Đilasova lista 105, dok je lista SPS dobila 88 glasova.
 

Dakle, za razliku od parlamentarnih izbora 2016 godine, SNS je na opštini Grocka popravila rezultat, osvojivši 20.062 glasova, i realno gledajući to je do sada naubedljivija pobeda u svim izbornim ciklusima neke stranke na našoj opštini. Za dobre poznavaoce političkih prilika na opštini Grocka ovaj rezultat SNS uopšte nije nikakvo iznenađenje, jer SNS Grocka je jedan od najjačih odbora SNS na teritoriji grada Beograda.

Lista Dragana Đilasa osvojila je 4.685 glasova, što je za mnoge u opoziciji pravo razočarenje, jer na predsedničkim izborima pre godinu dana Jeremić i Janković osvojili su zajedno 6.800 glasova, što je kako se očekivalo uz Đilasovu pomoć trebalo donese još 1.000 glasova preko tog broja, ali ipak, rezultat je bio dosta slabiji od očekivanog.

Lista SPS osvoila je 3.034 glasova, što je za razliku od parlamentarnih izbora 2016. kada su osvoili oko 5.000 hiljada glasova dosta slabiji rezultat. Sve ostalo ostavljamo njihovim analizama, a oni će već preispitati  šta se juče u izbornom danu dogodilo.

Ostale liste ne samo da nisu presle cenus, već su bile daleko da prekoče izborni prag od 5%.

Da su juče održani lokalni izbori, a da su postignuti ovi rezultati, prema našoj analizi, od 35 odbornika u lokalnoj skupštini SNS bi dobila 26, Đilasova lista 6, dok bi SPS mogao da računa na 3 odbornička mandata.

 

Tekst: Trale Miroljub Radojević

Tabele izvor N1

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR