Председник Симоновић у Дражњу: СПС-овци звиждали у Месној заједници! Председник СПС-а: Подржавамо преузимање водовода, ограђујемо се од појединаца (ФОТО+ВИДЕО)

0
22349
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Председник градске општине Гроцка, Драгољуб Симоновић заједно са својим сарадницима обишао је проширење улице Народног фронта у Дражњу. Такође председник општине Гроцка, Драгољуб Симоновић одговарао је на питања везана за локални водовод.

 

Тако данас пише на званичној страници ГО Гроцка у извештају о посети председника ГО Гроцка у Дражњу, међутим главна питања односила су се у вези локалног водовода.

Прича почиње 31.7.2018 када Веће Градске општине Гроцка позивајући се на основу Закона о комуналним делатостима и осталих законских решења, доноси закључак и налаже да Привремени савет МЗ Дражањ преда на управљање месну водоводну мрежу ЈП ,,Водовод и канализација Гроцка“ из Гроцке. Текст закључка можете видети на слици испод текста.

  Председник Симоновић и директор водовода Борко Бали са својим сарадницима 2.августа одлазе на састанак са члановима привременог савета и грађанима Дражња, да образложе ову одлуку и преложе планове за будућност водоснабдевања овог насеља, међутим, очигледно добро организована група људи, уз салву звиждука и тешких речи не дозвољава председнику и његовим сарадницима да изложе поменути план.

Председник са сарадницима напушта састанак, и за опструкцију разговора директно оптужује чланове локалног СПС, односно њихове чланове који су како је изјавио у видео снимку дошли на састанак, са намером да направе инцидент.

После овог инцидента, Инфо служба ГО Гроцка објављује фотографије са скупа, и издаје саопштење поводом овог немилог догађаја у коме се наводи:

,,Водоснадбевање насеља Дражањ је годинама уназад изузетно проблематично а квалитет воде није под контролом и грађанима се не може гарантовати исправност и бактериолошка безбедност воде, будући да је водоводни систем у власништву приватне интересне групе. По Уставу и важећим законима Републике Србије, водоводни системи НЕ СМЕЈУ бити у приватном власништву те је стога започет процес преузимања водоводног система Дражња под ингеренцију ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка. То за грађане значи сигурност у водоснадбевању и бактериолошку исправност воде коју би редовно контролисао градски Завод за јавно здравље. Тим поводом, председник Градске општине Гроцка данас је заказао јавни састанак са грађанима насеља Дражањ у просторијама Месне заједнице, како би у директном разговору били упознати са целим процесом и било пронађено решење за тренутни, противзаконити систем водоснадбевања. Састанак је опструисан од стране мале групе људи која штити своје личне интересе и годинама живи и богати се на рачун здравља грађана Дражња. Троје, до петоро, видно алкохолисаних људи непримереним понашањем, вређањем и претњама режираним од стране неких политичких интересних група које годинама манипулишу грађанима Дражња нису дозволили да се састанак уопште одржи нити да дискусија започне, те је председник био принуђен да састанак прекине. Инфо служба обавештава грађане да прекид састанка не значи да се проблеми са водоснадбевањем неће решити, а председник Симоновић је потврдио да ће се Устав и закони поштовати и да ће се нелегални и противзаконити водоводни систем увести у легалне токове. Такође, наставља се и улагање у путну инфраструктуру у складу са датим обећањима које је већ започето у сарадњи са представницима Месне заједнице. Указујемо грађанима Дражња да је водна задруга „Точак“ годинама варала мештане и добро зарађивала на њихов рачун. Дуговања за струју су довела до тога да им се иста искључи те се поставља питање на шта је трошен новац који је од грађана Дражња наплаћиван за испоручену воду. Председник Симоновић је затражио да се изврши контрола пословања водне задруге и још неких предузећа у Дражњу као и да се преиспита преузимање зграде ПКБ у центру насеља.“

 

Како је протекао разговор председника Симоновић са грађанима Дражња можете погледати у видео прилогу испод:

 

Са друге стране позвали смо председника ОО СПС Гроцка Ђорђа Станојевића, и питали га шта он мисли о овом инциденту у Дражњу, и да ли локални СПС подржава преузимање месног водовода од стране предузећа ЈП Водовод и канализација Гроцка, и ево шта је он изјавио у име општинског одбора СПС-а Гроцка за Гроцка Инфо Портал:

,,Поводом проблема водоснадбевања у Дражњу, Општинска организација СПС Гроцка сматра да је најоптималније да се проблем реши тако сто ће локални водовод преузети ЈП Водовод и канализација Гроцка. Тиме би се омогућило редовно снадбевање водом по ценама које не би биле повећане. Ми се као ОО СПС Гроцка и МО СПС Дражња ограђујемо о било какво деловање појединаца који се доводе у везу са нашом ОО СПС Гроцка“.

Очигледно, ни после месец ипо дана после овог инцидента страсти око овог догађаја се не смирују, а како су нам рекли из ГО Гроцка, као и сам председник Симоновић, развој и борба за нормално и здраво водоснабдевање насеља Дражањ неће зауставити неколико појединаца, тако да ће се и у наредном периоду наставити улагање у ово насеље, а све у циљу бољег и квалитетнијег живота људи који у њему живе.

М.Радојевић

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR