NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ВИНЧА: Одржано Воћарско предавање

ВИНЧА: Одржано Воћарско предавање

0
2164
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Пољопривредна и стручна служба  Падинска скела, у сарадњи са градском општином Гроцка, организовала је данас 10. фебруара Воћарско предавање у згради Месне заједнице у Винчи, са почетком у 18 часова.

Еминентни стручњаци говорили су о начину узгоја и заштити воћа које се гаји на територији наше општине.

На тему технологије гајења кајсије говорио је мр Дејан Маринковић. О технологији заштите воћа говорили су  дипл. инж. Елеонора Онћ-Јовановић и   др Предраг Миловановић– специјалиста за воћарску производњу. Александар Ристић, представник компаније  Биоџенесис д.о.о., упознао је присутне са производним програмом ове компаније.

Предавању су присуствовали председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника градске општине Гроцка Јасмина Мандић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Зоран Костић и господин Драгољуб Симоновић.

 Будући да је наша општина воћарски крај, Воћарско предавње ће се организовати и у другим насељима на нашој општини, како би се, у циљу остваривања приносније бербе, указало на неке  пропусте који се дешавају приликом подизања засада и у гајењу воћа.

ФОТОГРАФИЈЕ

гроцка.рс

Распоред Воћарског предавања у наредном периоду:

17 фебруар – Пударци
18 фебруар – Умчари
19 фебруар – Заклопача
20 фебруар – Бегаљица
21 фебруар – Камендол

 _DSC7444_DSC7399_DSC7398_DSC7440

 

 

 

 

SHARE.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR