Mali: Do juna kreće Beograd na vodi

1
1396
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se početak radova na izgradnji Beograda na vodi očekuje u maju ili junu i da je do sada sa te lokacije raseljeno 80 odsto građana.

„Raseljevanje ide po planu. Preko 80 odsto ljudi koji su tamo živeli je već raseljeno, tako da imamo sasvim dovoljno vremena da raselimo i preostalih 20 odsto. Oni su dobili adekvatan smeštaj“, rekao je Mali gostujući na TV B92.

Prema njegovim rečima, očekuje se da vlada započne eksproprijaciju zemljišta kako bi se taj proces završio u narednih nekoliko meseci.

Mali je govoreći o budžetu grada rekao da će ove godine u kasi biti šest milijardi više nego u 2014.
„Od komunalnih preduzeća ove godine ćemo dobiti četiri milijarde dinara“, rekao je gradonačelnik, istakavši da je grad radio na tome da poveća njihovu efikasnost i profitabilnost.

Mali je naveo da je grad „zbog stalnih obećanja prošle vlasti“, mnogo dugovao za socijalna davanja, a da on ne želi da ljudima daje prazno obecava.
„Mi smo samo prošle godine isplatili više stotina miliona dinara zaostalih socijalnih davanja. Stalno je obećavano i trudnicama i porodiljama i socijalno ugroženima, a stalno se kasnilo sa isplatama“, rekao je Mali.

On je naveo da se sada sve isplaćuje tačno u dan i da se u novu godinu ušlo bez dugovanja.
„Čim bude mesta u budžetu, naravno da ce nam prvi potez biti da unapredimo socijalna davanja“, rekao je gradonacelnik.

Mali je takođe istakao da je prioritet njegovog tima da nastavi da pravi od Beograda lepše i bolje mesto za život.

Na pitanje da li je cilj privatizacija gradskih preduzeca, Mali je rekao da to čeka samo Studio B, što je i zakonska obaveza, a da je za ostala dobar model javno-privatna partnerstva.

Foto Tanjug, N. Jovanović (arhiva, ilustracija)

Tanjug

Komentari

komentari

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR