Raspisan tender za izgradnju pristupne saobraćajnice i parkinga za groblje u Kaluđerici

0
3837
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala javnu nabavku za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji pristupne saobraćajnice i parkinga za groblje u Kaluđerici. Procenjena vrednost radova je 74,2 miliona dinara, a ponuđači mogu da podnesu prijave do 17. maja.

vesic-greb-stb-0403

 

Vesić je rekao da izgradnja pristupne saobraćajnice, parkinga i prateće infrastrukture znači da rešavamo konkretne probleme naselja Kaluđerica i zahteve građana za uređivanje prostora groblja.

– Naš grad se širi, postoje potrebe za uređenjem delimično izgrađenih naselja, čime bi se sprečila dalja neplanska gradnja – rekao je Vesić i dodao da će u narednom periodu Grad Beograd i Gradska opština Grocka preduzeti konkretne korake kako bi se u Kaluđerici rešavao problem kanalizacije, vodosnabdevanja i izgradnje javnih saobraćajnica.

Kako je rekao, tenderom se planira projektovanje i izgradnja saobraćajnice kojom će se prilaziti do groblja, kao i parkinga u okviru budućeg kompleksa za oko 100 vozila.

– Ukupna dužina pristupne saobraćajnice je 315 metara, a planirano je da se na nju pristupa direktno sa saobraćajnice koja povezuje Kaluđericu i Leštane, odnosno sa Zabranske ulice. Saobraćajnica će biti širine 8,5 metara, sa obostranim trotoarima – rekao je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, pred ulazom u kompleks groblja planirana je izgradnja parkirališta za putnička vozila.

– Orijentaciona površina parkirališta iznosi oko 4.700 kvadrata za oko 100 parking mesta, a unutar parking površine planirana je interna mreža kolsko-pešačkih staza orijentacione dužine 435 metara. U okviru izgradnje pristupne saobraćajnice i parkinga biće izvedena vodovodna mreža dužine oko 300 metara, kao i interna kanalizacija dužine 70 metara. Na prostoru parkirališta biće posađen drvored otporan na gradske uslove i postavljena javna rasveta sa pratećim elektroenergetskim objektima – rekao je Vesić.

studiob.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR