ГРОЦКА: Прва до Часног крста допливала Мирјана Веселиновић из Гроцке

0
2298
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Традиционално пливање за Часни крст, одржано је данас на Богојављење, 19. јануара, на Дунавском кеју у Гроцкој.

За Часни крст ове године пливало је 36 пливача, а манифестацију су организизовали свештенство цркве Свете Тројице и Градска општина Гроцка , уз помоћ локалних спонзора и јавних предузећа на нашој општини.

Литургија у цркви Свете Тројице у Гроцкој служена је у 8.00 часова, а после литургије одржано је Велико водоосвећење у порти цркве. Након церемоније у цркви, литија се упутила ка Дунавском кеју, где је организован свечани програм поводом овогодишњег Пливања за часни крст. На самом почетку програма присутне је поздравио председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић , уз поздрав „Бог се јави“.

У оквиру музичког програма наступао је хор Основне музичке школе из Гроцке и црквени дечији хор „Деца неба“. Такође српску изворну песму „Косовски божури“, отпевала је наша суграђанка, певачица Александра Дабић.

Богојављенском молитвом свештенство цркве Свете Тројице из Гроцке и архимандрит Стефан Шарић, духовник манастира Рајиновац, благосиљали су пливаче и након тога уследило је пливање за Часни крст.

Учесник који је први допливао до Часног крста је Мирјана Веселиновић из Гроцке. Мирјани је председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, уручио златни крст, дар грочанских златара „Мијић“ и „Коак“, дрвени крст, плашт и цветни венац. Свим осталим учесницма уручени су пригодни поклони, а фирма „Мибо пласт“, је уручила сребрни крстић још једном женском пливачу Јовани Грковић и најмлађем пливачу.

Пливање за Часни крст у Гроцкој први пут је одржано 2013 године, и за ове четрири године израсло у најатрактивнију духовну манифестацију коју је и ове године пратило више хиљада Грочана.

grocka.rs

FOTOGRAFIJE OVDE

DSC_0540-702x33612604862_876050622493285_1958136352540306079_o

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR