Stabilizovano snabdevanje vodom

0
949
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Za direktora Slavoljuba Stevanovića i deo zaposlenih lica JP „Vodovod i kanalizacija“ tokom praznika nije bilo odmora. Pratili su situaciju sa vodosnabdevanjem iz časa u čas, svih sistema koji pripadaju ovom preduzecu i preduzimali mere da sistem normalno funkcionise u datim okolnostima, i kako su nam rekli, evo kako situacija danas izgleda.

Situacija sa vodosnabdevanjem u Boleču je normalizovana, jer je odnos proizvodnje i potrošnje ujednačen.
Ocigledno je da su poslednja 2 dana gradjani pravili rezerve vode i ako se ovaj trend nastavi Boleč nece imati problem sa vodom, ukoliko se ne desi nešto nepredvidjeno.Molimo da gradjani racionalno i dalje trose da bi bilo dovoljno vode za sve.

Grockoj i Vrčinu nedostaje najmanje 5 litara u sekundi, ali problem će biti rešen pocekom juna kada bi trebao da krene nov bunar u Grockoj i odmah posle toga i bunar u Vrčinu.

U Zaklopači je bunari daju ukupno 5 litara u sekundi, sto je nedovoljno, posto je očigledno da mnoga domaćinstva ne koriste vodu samo za kućne potrebe i to stvara dodatni problem.

Stanje u Begaljici je dobro, ali ima dosta kvarova u poslednjih 3 dana koji se ekspresno popravljaju.

Sistem UmčariPudarci funkcioniše dobro, kao i sistem Mali raj u Vrčinu.

Plan eventualnih restrikcija za Grocku

U 22 sata isključivaće se Avalska (ceo sliv- Lole Ribara, Save Kovacevica, Zelengora…), podstanica Grobljanska, da bi mogle da se uključe podstanice Gročanska, vatrogasci i Careva glavica.
Od 6 ujutru je obrnuti režim.
Ukoliko pritisak u mreži bude dozvoljavao uključenje podstanica Grocanska i vatrogasci nece biti restrikcije.
Ovo je plan dok su visoke temperature i dok ne počne novi bunar sa radom.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR