ČUVAJTE DECU: Manijaci na Fejsbuku spopadaju devojčice, nude im 500 evra za seks!

0
768
NextWEB hosting

Za novčanu nadoknadu od 500 evra devojkama se nudi intimno druženje, uz garanciju diskrecije, a za prve neposredne kontakte se koristi „Skajp“. Identične poruke se šalju mnogim ženskim osobama, kako bi se neka „upecala“ i prihvatila nepristojnu ponudu.

NextWEB hosting

Društvena mreža “Fejsbuk”, pored mnogih dobrih, nekima očigledno služi za način da pokušaju da namame i iskoriste devojke za intimni provod, nudeći velike novčane sume zauzvrat. Čitateljka Telegrafa.rs (ime i prezime poznato redakciji) bila je žrtva klasičnog pokušaja uznemiravanja, jer joj je ponuđeno 500 evra za provod sa osobom koju ne poznaje, a koji je “nepristojnu” ponudu poslao preko privatne poruke u okviru pomenute društvene mreže.

– Prva poruka koju mi je poslao bila je netralna, Napisao mi je da sam lepa i zgodna, i upitao da li mogu da se naprave neke poslovne kombinacije. Odgovorila sam kratko “Hvala” i nisam htela da se upuštam u dalju konverzaciju sa njim. On međutim nije stao, pa mi je u narednoj poruci poslao ponuda da bi hteo da se druži sa mnom za nadoknadu od 500 evra – objašnjava naša čitateljka.

Pošiljalac je tom prilikom i objasnio način na koji bi mogli da stupe u kontakt. Ujedno je objasnio i da mu je važno da ne širi ovu poruku.

Printskrin: Facebook

Printskrin: Facebook

– Ostavi “Skajp”, pa možemo “četovati” kad imaš vremena, razmeniti slike i slično. Bitno mi je da sve bude diskretno. Ja sam ok momak i dobro izgledam. Veoma sam ozbiljan u ovoj poruci i ovo nije zezanje niti bilo šta slično. Nadam se da ti se sviđa ova nepristojna ponuda i iskreno se nadam da ćeš mi odgovoriti kako bi se upoznali – stajalo je u poruci.

Naša čitateljka mu se je zahvalila i odbila ovu ponudu, i više nije primala slične poruke. Međutim, nakon što je ispričala šta joj se desilo drugaricama, ispostavilo se da isti korisnik “Fejsbuka” šalje iiste poruke i drugiom devojkama i nudi novac za intimno druženje.

– Mene nije više uznemiravao, ali se plašim da će zbog velike finansijske krize pojedine devojke pomamiti se za novcem i upasti u nešto u što neće moći da se izvuku. U doba nemaštine svaki dinar je veliki, a 500 evra za neke izgleda kao san. Zato sam i objavila ovo, kako bi ljudi mogli da vide šta sve ima na “Fejsu” , i kako bi upozorila da ovakve stvari mogu da se dogode većini devojaka koje imaju nalog na ovoj društvenoj mreži.

Redakcija portala Telegraf.rs je prijavila Sektoru za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije ovog korisnika mreže “Fejsbuk” i uputila pitanja koja se odnose na ovaj vid kriminala.Zanimalo nas je koliko je njih procesuriano u toku ove godine, kolike su kazne za ovakve prestupnike i na koji način se pronalaze osobe koje koriste internet da bi spopadali devojke.

Odgovore nismo dobili, ali se nadamo da će prestupnici poput ovog biti pronađeni i procesuirani.

(Telegraf.rs)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR