Facebook otkrio gde se najviše putovalo

0
690
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Popularno „čekiranje“ na Facebooku je najlakši način da se pohvalite virtuelnim prijateljima da ste negde otputovali. Ipak, ovaj malo iritirajući trend omogućio nam je uvid u to gde se najviše putovalo tokom godine.

Ako je verovati podacima koje je sakupio Facebook, najpopularnija mesta za „čekiranje“ su različtite Dizni lokacije širom sveta.

 

Što se tiče Amerike kao turističke destinacije, najviše je označenih u Diznilendu u Kaliforniji, zatim na Tajms Skveru u Njujorku, a na trećem mestu je „Epkot centar“ u „Svetu Volta Diznija“ u Floridi.

U Evropi, najviše je onih koji su se hvalili obilaskom turističke atrakcije Diznilend u Parizu, zatim Olimpijskog stadiona u Londonu i bulevara Las Ramblas u Barseloni.

Među deset lokacija na kojima su se Evropljani najviše označavali na Facebooku su i Trg Svetog Marka u Veneciji, Taksim u Istanbulu, Centralni park kulture i rekreacije u Moskvi.

Popularna mesta za čekiranje širom sveta su i Diznilend u Tokiju i Hong Kongu. Šoping u jednoj od najskupljih ulica na svetu, Mienogdong ulici u Seulu u Južnoj Koreji, verovatno je pored označavanja zahtevao i fotku kao dokaz.

Olimpijska arena u Londonu takođe je jedna od destinacija kojoj su se turisti najviše hvalili na Facebooku.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR