Trule uniforme srpske policije čekale Dačića na Zlatiboru

0
898
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Sindikat srpske policije pozvao je uniformisane policajce da danas, prilikom posete Ivice Dačića Zlatiboru, ministra unutrašnjih poslova dočekaju u pocepanoj i truloj uniformi i ocenio da je njegova poseta ‘politička kampanja u kojoj se policija koristi na perfidan način’.

„Sindikat srpske policije pozvao je sve zaposlene koji nisu radno angažovani, i žele da dođu na Zlatibor, da u svojim trulim i pocepanim uniformama dočekaju ministra i izvrše ‘prezentaciju stare, trule i odrpane uniforme’, s obzirom da za vreme Dačićevog mandata, i proteklih desetak godina uniforma nije menjana“, navodi se u saopštenju.

Taj sindikat smatra da na taj način policajci treba da podsete svog ministra na činjenicu da mnogi od njih o svom trošku šiju pojedine delove uniforme a da delove opreme poput čizama i cipela kupuju sami ili na posao dolaze u privatnoj obući.

„Sutrašnja promocija par novih uniformi koja je planirana za rad u područjima zimskih turističkih centara, može samo da iritira ogroman broj policajaca koji o novoj uniformi mogu samo da sanjaju. Ovaj čin ministra nije ništa drugo nego ‘Potemkinovo selo’ usmeren ka javnosti i medijima u cilju propagande i predstojećih parlamentarnih izbora koji su neminovni“, navodi se.

Najavljena poseta premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića Zlatiboru, koja je bila zakazana za danas,otkazana je, najavljeno iz MUP-a Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić trebalo je danas da poseti Policijsku ispostavu Zlatibor, gde bi prisustvovao promociji uniformi za policijske službenike koji rade u područjima zimskih turističkih centara. Kako je bilo najavljeno, Dačić je trebalo da poseti Policijsku stanicu u Čajetini i Policijsku ispostavu na Zlatiboru.

Dačić je trebalo svečano da otvori renovirane prostorije Upravnih poslova u Policijskoj stanici Čajetina, a nakon toga da obiđe Policijsku ispostavu Zlatibor, gde bi prisustvovao promociji uniformi za policijske službenike koji rade u područjima zimskih turističkih centara.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR