Iduće godine remont pruge Beograd – Bar

0
610
NextWEB hosting

sima

NextWEB hosting

Iduće godine remont pruge Beograd - Bar

BEOGRAD, 10. aprila 2014. (Beta) – Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio je u četvrtak da će to preduzeće „već iduće godine“ početi remont pruge Beograd – Bar.

„Nakon završetka remonta, pruga će imati veće osovinsko opterećenje, što će omogućiti veće brzine i prohodnost i doprineti kvalitetnijem pružanju transportnih usluga“, rekao je Simonović, navodi se u saopštenju iz ŽS.

Simonović je to rekao tokom razgovora s predsatavnicima kompanije „Global Ports Holding“ – većinskog vlasnika „Kontejnerskih terminala i generalnih tereta“ u Luci Bar, i s pomoćnikom ministra za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore i vršiocem dužnosti direktora Direktorata za željeznički saobraćaj Rešadom Nuhodžićem.

„Saradnja ‘Železnica Srbije’ sa Global Portsom kao i s dosadašnjim partnerima iz Crne Gore dolazi u trenutku kada Železnice Srbije pripremaju bolje uslove za kvalitetniji i bezbedniji transport. Ovo je naš prvi susret koji će nam pomoći da se bolje upoznamo sa zahtevima partnera iz Crne Gore. Cilj nam je da prevezemo više robe, u kraćem roku i što povoljnije“, rekao je Simonović.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR