Novi spisak dilera droge udruženja “Sveti Sava”

0
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs

Udruženje “Sveti Sava” objavilo dodatni spisak narko-dilera u Lazarevcu. Podaci o novih 25 dilera, sa imenima i slikama, dostupni javnosti i MUP

 

sveti sava-1.jpgFoto: Facebook

Udruženje “Sveti Sava” objavilo je i podelilo više od 4.000 primeraka “Crne knjige broj dva”, sa imenima 65 dilera droge koji “ordiniraju” na području Gradske opštine Lazarevac, kako bi roditelji lakše mogli da zaštite svoju decu od narkotika, pišu “Novosti”. 

Nedavno, jedan od najvećih lazarevačkih dilera droge i njegova ekipa pretukli su dvojicu starijih žitelja sela Šušnjar u kafani i to je bio povod za objavljivanje drugog, dopunjenog izdanja jedinstvene brošure prvog udruženja građana u Srbiji koje je otpočelo bespoštednu borbu protiv rasturača narkotika.

U drugoj “Crnoj knjizi”, objašnjavaju u Udruženju “Sveti Sava”, uz imena onih koji se bave prodajom narkotika iz prvog izdanja, objavljeni su i podaci novih 25 dilera.

Uz imena i fotografije, u brošuri se nalaze i “biografije” dilera – gde stanuju, koje droge i na koji način prodaju, na kojoj teritoriji lazarevačke opštine deluju, da li se bave još nekim kriminalnim delatnostima, jesu li hapšeni…

“Drugu “Crnu knjigu” objavili smo kao vid pritiska da bi nadležni organi, policija i sud, radili svoj posao, a građani Lazarevca imaju pravo da znaju ko truje njihovu decu”, objašnjavaju u Udruženju “Sveti Sava”.

“Uz to, nova brošura je i upozorenje nadležnima zbog prebijanja dva starija čoveka u kafani u Šušnjaru, da se ne bi, daleko bilo, ponovio tragični slučaj iz Velikih Crljena, kada je u sličnom incidentu jedna osoba poginula”, navode u Udruženju.

Prema dosadašnjim saznanjima Udruženja “Sveti Sava”, na području Lazarevca deluju dve izuzetno jake i opasne grupe narko-dilera. Ekipa iz Velikih Crljena bavi se dilovanjem kokaina, dok lazarevačka “valja” heroin.

“Nadamo se da će ove dve grupe uskoro biti razbijene, što je u interesu ne samo građana Lazarevca, već i Srbije. Prema našim saznanjima, prodaja narkotika u Lazarevcu smanjila se čak 80 odsto u odnosu na vreme pre formiranja i aktivnosti Udruženja “Sveti Sava”. Zato što smo javno žigosali i raskrinkali dilere, većina narkomana sada su, da bi došli do droge, prinuđeni da odlaze u Lajkovac, Ub, Aranđelovac, Obrenovac, Valjevo, čak i u Beograd.

Uočili smo i da je izvestan broj onih koji su tek počeli da se drogiraju uspeo da prekine sa tom smrtonosnom navikom”, ističu u Udruženju.

Članovi “Svetog Save” nisu poklekli u borbi iako su im stizale otvorene pretnje smrću. Znajući da su dileri, puni novca, na sve spremni, Udruženje deluje u najvećoj tajnosti – imena članova nisu poznata javnosti.

“Među članovima „Svetog Save” su časni ljudi, nepotkupljivi, roditelji zabrinuti da njihova deca ne upadnu u kandže narko-dilera, lekari, profesori, bivši sportisti”, kažu u Udruženju.

“Očekivali smo pretnje, ali poručujemo da nas ništa neće sprečiti u nastojanju da Lazarevac očistimo od narkomanije. Najvažnije je što među građanima nema više straha i što roditelji i profesori sada znaju kako dileri izgledaju, gde se obično kreću, koje automobile voze, gde stanuju…”, kažu ovi hrabri ljudi.

“Crna knjiga broj dva” sadrži, između ostalog, podatak da jedan od dilera, marihuanu meša sa osveživačem prostorija, odnosno mirisnim tamjanom, u narkomanskim krugovima poznatijim kao “bed med”. Navode se čak i čitave porodice koje diluju drogu.

U brošuri je i ime prostitutke sa Ibarske magistrale, koja je prodavala heroin, bavila se podvođenjem maloletnica i njihovim “navlačenjem” na drogu, kako bi bile bukvalno njene robinje! Takođe, raskrinkan je i diler koji pripada kriminalnoj ekipi iz Velikih Crljena, a drogu, prema tvrnjama Udruženja  prodaje u kafani, dok narkotike rastura i kombijem koji mu služi za prevoz ljudi…, pišu “Novosti“.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

four + two =