Grocka i Lazarevac očišćeni i dezinfikovani

0
786
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs

Gradski sekretar za poljoprivredu Ivan Sočo izjavio je da su na teritoriji Beograda, do sada raščišćeni svi tereni koji su bili pristupačni, a na kojima su se nalazili leševi uginulih životinja. Obavljana dezinfekcija terena.

Sočo je, gostujući na televiziji Pink, rekao da su Gradski štab za vanredne situacije i Uprava za veterinu, očistili Grocku i Lazarevac, jer je teren tamo bio pristupačan. 

U Obrenovac su, kako je dodao, došli u nedelju i tada su počeli sa raščišćavanjem terena, a za četiri dana je završena asanacija u najgrubljem terenskom smislu, odnosno završeno je odnošenje leševa sa pristupačnog terena.

„U isto vreme, dok smo sklanjali leševe životinja, obavljana je dezinfekcija tih oblasti u kojima su se te životinje našle. Nismo mogli da uradimo terene koji su još poplavljeni“, rekao je Sočo dodajući da postoje dva velika problema – farma tovnih junadi u Velikom Polju do koje se ne može prići i farma živine sa 48.000 potopljenih brojlera.

Prema njegovim rečima, asanacija pristupačnog terena u veterinarskom smislu je završena i sada su ostali nepristupačni tereni, a dok se voda potpuno ne povuče ne može se govoriti o potpunom čišćenju i sređivanju terena.

„Posle nastupa pranje i dezinfekcija svih oblasti i kompletne teritorije grada, a zaista je ogroman. Za to će trebati dosta vremena“, naveo je Sočo.

Za životinje koje su ostale na poplavljenom terenu, kako je rekao, organizovano je dostavljanje stočne hrane i vode, što se obavlja preko sela Ratari, odnosno preduzeća „AD Dragan Marković“.

Sočo je pozvao sve koji su u mogućnosti da doniraju stočnu hranu.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR