NAJZAD: Posle 10 godina izmeštena Narodna kuhinja, a posle 20 godina renovira se prostorija MZ Grocka

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kako saznaje Grocka info portal danas u toku prepodneva, odlukom rukovodstva opštine Grocka, izmeštena je Narodna kuhinja, koja se nalazila u centru Grocke, u kancelariji mesne zajednica. Kuhinja je tu bila više od 10 godine, a prostorije mesne zajednice, zadnji put su renovirane pre 20 godina.

DSC_0041Grocka info portal je na licu mesta zabeležio trenutak kada je iznošen oronuli nameštaj, kao da je iz srednjeg veka, sa neprijatnim mirisima, koji su se bukvalno uvukli u nameštaj, a i zidove. Inače u prostoriji mesne zajednice održavaju se pripreme mladih šahista iz Grocke, sastanci golubara, boraca i drugih raznih udruženja …

Na licu mesta smo zatekli zamenika predsednika skupštine opštine Grocka Stefana Dilberovića i odbornika iz Grocke Zorana Kostića. Prema rečima Stefana Dilberovića, kancelarije mesne zajednice biće renovirane već od sutra, a korisnici narodne kuhinje, će moći svoje usluge da ostvare u prostorijama Crvenog krsta u Grockoj (iznad zgrade JP „Toplifikacija). Kako je naveo Dilberović, opština je sredila prostorije Crvenog krsta za tu namenu, u saradnji sa javnim preduzećima JP „Zelenilo i pijace Grocka“, kao i JP „Vodovod i kanalizacija Grocka“.

DSC_0049

Dok smo prisusustvovali iznošenju nameštaja, da su prolaznici, kada su saznali o čemu se radi, nisu krili svoje oduševljenje. Kako i ne bi, kada u jutarnjim časovima, niti je prijatno ljudima koji uzimaju tu hranu, niti ljudima koji to gledaju u samom centru Grocke.

Razna opštinska rukovodstva su se smenjivala zadnjih 20 godina, i pored brojnih apela i molbi, raznih udruženja i pojedinaca, kao da nisu mogli, hteli ili želeli da taj prostor preurede, kako bi naša deca mogla da koriste taj prstor u civilizovanim i higijenskim uslovima. U svakom slučaju prava odluka opštinskog rukovodstva.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR