Ugroženi neće morati da plaćaju račun za struju za maj

0
581
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Elektroprivreda Srbije (EPS) neće ispostavljati račun za maj kupcima kojima je poplava uništila objekte u kojima stanuju i merna mesta preko kojih se obračunava utrošena električna energija, saopštila je danas ta kompanija.

EPS je odlučio i da, imajući u vidu aktuelnu situaciju uslovljenu poplavama, svim kupcima električne energije na javnom snabdevanju pomeri rok za plaćanje aprilskog računa na 31. maj.

To znači da će svi kupci iz kategorije domaćinstva koji uplate svoj račun do 31. maja ostvariti pravo na popust od pet odsto. 

Šalteri za uplatu računa za električnu energiju u privrednim društvima za distribuciju u subotu, 31. maja, radiće duže od uobičajenog radnog vremena kako bi svi kupci mogli da ostvare pravo na popust. 

Zbog posledica poplave, tokom koje je i EPS pretrpeo veliku štetu čije će saniranje trajati duži vremenski period, Nadzorni odbor EPS-a svim kupcima upućuje apel da što racionalnije koriste električnu energiju kako bi se održala stabilnost snabdevanja građana i privrede Srbije. 


Foto Tanjug/F. Krainčanić Izvor:TANJUG

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR