Kaluđerica: Od smrada ne može da se diše….. Od ovoga pošteno živimo….

0
991
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Deo stanovnika „najvećeg divljeg naselja na Balkanu“ tvrdi da nema normalan život zbog komšijske stoke. Ciganovićeva: Od smrada ne može da se diše. Smiljanićeva: Od ovoga pošteno živimo

UZ blejanje ovaca usni, a isto blejanje je svako jutro u Kaluđerici i probudi. Nada Ciganović nam se žali da od komšijskih ovaca i koza ne može ljudski da živi. A još kada malo ugreje sunce, od smrada, tvrdi, ne može ni da se diše.

Nada priča da komšije Zdravko i Milka Smiljanić drže 50 ovaca i koza tri metra od njihove kuće. Životinje se šetaju i uz samu ogradu. Žalila se zbog toga i opštinskoj komunalnoj inspekciji, ali, osim opomene za komšije, nikakve druge promene nije bilo.

– Od mušica ne može da se sedi ni u dvorištu, ni u kući. Svuda lete – žali se Nada. – Inspekcija im je naložila da izmeste na propisanu udaljenost ovce i koze, ali one i dalje bleje uz našu ogradu. Kako svane, počne blejanje. I tako stalno. Pod prozorom su nam i ne znamo više šta da radimo.

Smiljanići, opet, kažu da već 20 godina drže ovce i koze i da od toga žive, pošto su im penzije male. Niti imaju zemlju negde dalje da ih presele, niti to mogu, da ih neko ne bi pokrao.

– Suprug je operisao oba kuka i mi mesečno izdvajamo veliki novac za njegovo lečenje – objašnjava Milka Smiljanić. – Gajimo ovce i od toga živimo pošteno. Da li treba da budemo socijalni slučajevi i da nekoga molimo za parče hleba? Na svom sam placu i nikoga ne ugrožavam. Štala je udaljena deset metara od kuća, koliko je i propisano, a ovce ovde budu samo nekoliko sati, jer ih ja svakog dana vodim na ispašu u Bubanj potok. Radimo časno, ne krademo i ne otimamo, i na ovaj način nastojimo da sebi obezbedimo pristojan život.

 

OPOMENA

Opštinska komunalna inspekcija ceo slučaj predala je sudiji za prekršaje.

– Pre neki dan sam čula da ih je sudija opomenuo da se izmeste, ali to nema nikakvog efekta – kaže Nada.

ĐUBRE

Nada kaže de se više puta na Smiljaniće i njihovu stoku žalila i druga komšinica Olga Cucić, jer su njena kuća i dvorište ispod štale, pa se đubre sliva nizbrdo, naročito kad pada kiša.

IZVOR:novosti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR