HEROJ: Tinejdžer spasao oca i sina iz vira Morave!

0
612
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Petnaestogodišnji Ognjen Perovanović iz Čačka u utorak uveče, na gradskoj plaži, iz vode izvukao vršnjaka Damira Canovića i njegovog oca Mirsada (52). Očajna majka na obali posmatrala kako joj se sin davi i dozivala pomoć

PETNAESTOGODIŠNjI Ognjen Perovanović pre samo 24 časa nije ni pomislio da će postati poznat po herojstvu. Mladi Čačanin, koji se šetao gradskom plažom, uspeo je da pobedi Moravu i spase dva života – oca i sina.

Sve se dogodilo u utorak veče, kada se Ognjen, inače član ovadašnjeg kajakaškog kluba, šetao gradskom plažom. Čuo je ženski glas, ali je prvo pomislio da je reč o nekoj devojci koja je ušla u hladnu rečnu vodu. Međutim, ubrzo je ugledao na obaali ženu, koja je očajno vikala, dozivala pomoć i gledala u vodu!

– Kada sam se približio ugledao sam njeno izbezumljeno lice, a zatim u vodi spazio dečaka – rekao nam je Ognjen. – Vir je telo čas gutao, čas izbacivao na površinu, delovalo je da je dečak bez svesti.

U međuvremenu se tu pojavio i otac dečaka, koji je bez razmišljanja skočio u ledenu Moravu. Nažalost, reka je povukla i njega, počeo je i on da se davi.

– Odlučio sam da skočim u vodu. Poznajem „jezičke“ i „čvorove“ Morave, pa sam uhvatio i granu kako bih mogao da im je pružim da se uhvate, da i mene ne bi povukao vir. Međutim, grana je bila kratka. Nije bilo druge, morao sam da uđem u vir.

Hrabri kajakaš je, ne razmišljajući o svom mladom životu, doplivao do davljenika. Dečak se držao za oca, a muškarac je uhvatio Ognjena ispod miške, kako bi mogao da pliva. Kada su se približili obali u međuvremenu se pojavio još jedan prolaznik, koji je skočio u vodu da pomogne Ognjenu da ih izvuku na obalu. U međuvremenu je stigla i Hitna pomoć koja je pregledala davljenike po izlasku na obalu.

Ognjen je kasnije saznao da je spasao vršnjaka, Damira Canovića i njegovog oca Mirsada (52). Još nije poznato kako je dečak završio u vodi, ali srećom naišao je mladi kajakaš i sprečio dvostruku tragediju.

(Novosti)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR