Od Javora do Arsenala: Venger u Ivanjici našao novi biser, Mladena Mićanovića (VIDEO)

0
NextWEB hosting

Mladi talentovani igrač Javor Matisa, sedamnaestogodišnji Mladen Mićanović, na putu je za London. On će dobiti šansu da bude prvi Srbin u dresu Arsenala nakon legendarnog Vladimira Petrovića Pižona, ukoliko uspešno prođe test treninge.

Koliko nade u Mićanovića polaze ovaj londonski klub najbolje govori činjenica da se za njega lično interesovao Arsen Venger jedan od najvećih trenera svog vremena koji obično bira mlade, talentovane igrače i sa njima usavršava kolektivnu igru.

Talentovani Mićanović profesionalni ugovor sa Javor Matisom potpisao je pre godinu dana. Sportski menadžer ivanjičkog prvoligaša, Nikola Lišanin, odmah je znao da se radi o vanserijskom igraču.

“Nije bilo teško primetiti da je reč o izuzetnom mladom fudbaleru, on će sigurno izrasti u velikog igrača. Odlučili smo da mu pružimo šansu za afirmacijom i u tome smo uspeli. On je budućnost srpskog fudbala i ponos FK Javor Matis”, rekao je Lišanin.

Skauting mreža FK Arsenal poznata je kao najbolja u Evropi a talentovanog vezistu Javor Matisa izabrali su među 1 000 igrača skeniranih u okviru ’96. godišta.

Mladen Mićanović je rođen je u Šapcu, prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije ali prvu pravu i ozbiljnu priliku dobio je zahvaljujući ugovoru sa ivanjičkim Javor Matisom.

“Ovo je prilika koju dobijate jednom u životu i neću je propustiti. Javor mi je otvorio vrata sveta, nadam se da ću uskoro ponosno nositi dres Arsenala”, rekao je Mićanović.

A evo i kako igra ovaj centralni vezni, rođen 2. decembra 1996. godine, koji je visok 187 cm i težak 77 kilograma.

(Blic)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

one × 2 =