SJAJNA VEST: Postavlja se besplatni internet na više lokacija u opštini Grocka!

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Na jučerašnjem sastanku predsednika opštine Stefana Dilberovića i direktora preduzeća „Gronet“ Vladimira Paunovića, postignut je dogovor da se u narednom periodu na više frekventnih lokacija na našoj opštini postavi besplatan bežični internet.
Slobodne internet zone predviđene su za informaciono surfovanje zbog čega će biti uvedena određena ograničenja kako se ove zone ne bi zloupotrebljavale nepotrebnim opterećenjem i na taj način će se preduprediti problemi koji se javljaju u ovakvim zonama usled preopterećenja brojem nakačenih uređaja ili skidanjem fajlova sa mreže. Stoga će u startu biti onemogućeni programi za skidanje velikih fajlova a ograničiće se i vreme koje će jedan uređaj moći da provede na mreži čime će se sprečiti korišćenje javnog interneta u privatne svrhe.

Gronetovi internet korisnici imaće neograničen pristup slobodnim zonama preko svojih korisničkih šifri. Predstavnici Kancelarije za mlade i tehničari Groneta predložili su osam lokacija imajući u vidu frekventnost lokacija i potreba za ovakvom vidom javne usluge. U narednom periodu u zavisnosti od tehničkih uslova biće uvedene neke od predloženih slobodnih zona. Slobodne zone će biti jasno obeležene.

.Predviđene lokacije za postavljanje besplatnog interneta:

Grocka – plato Ilije Garašanina i Gročanska čaršija;

Umčari – centar;

Vinča – stajališta javnog prevoza na Smederevskom putu kod mlina;

Leštane – centar;

Kaluđerica – plato kod Mesne zajednice i dvorište stare škole.

Vrčin: centar

Grocka info pozdravlja ovu inicijativu i smatra da je ovo sjajna vest za građane naše opštine. BRAVO

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR