Olsi Rama oslobođen: Ne može mi niko ništa ja sam američki državljanin!

0
714
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Brat albanskog premijera Olsi Rama pušten je nakon što je zadržan zbog sumnje da je dronom isprovocirao incidente na stadionu Partizana

Brat albanskog premijera Olsi Rama pušten je nakon što je zadržan zbog sumnje da je dronom isprovocirao incidente na stadionu Partizana, tvrde mediji u Tirani.

Kako navodi TV stanica „News24“, Rama je sa još trojicom Albanaca bio zadržan oko 40 minuta, ali je zatim „ukrcan u vozilo“ i prebačen na aerodrom.

Kako je Blic javio Rama je izjavio po puštanju rekao da mu niko ništa ne može jer je on američki državljanin.

Stanica se poziva i na izvore bliske premijeru Albanije Ediju Rami, a prištinska „Gazeta ekspres“ je objavila kratku informaciju u kojoj se navodi da „uprkos izveštajima iz Srbije, Rama nije uhapšen“.

„Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im proveravani pasoši Sjedinjenih Američkih Država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letelicom“, navodi News24.

Dodaje se da je „došlo do zabune“, a da su četiri osobe posle pregovora sa srpskom policjiom „puštene“ i nisu uhapšene.

„Vladini izvori sugerišu da će se Olsi Rama vratiti u zemlju zajedno sa novinarskim ekipama“, navodi se.

Veliki incident se dogodio u jeku nagoveštaja poboljšanja odnosa Srbije i Albanije, zbog čega je za 22. oktobar najavljena poseta Beogradu premijera Albanije Edija Rame, što bi bio prvi slučaj dolaska premijera Albanije u Srbiju u poslednjih 70 godina.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR