Završena prva faza radova na zgradama OŠ „Ilija Garašanin“ u Zaklopači i Grockoj (FOTO)

0
NextWEB hosting

Matična škola „Ilija Garašanin“ u Grockoj izdvojila je deo finansijskih sredstava za krečnje škole u Zaklopači, kako bi se uklonili grafiti koji se nalaze na fasadi škole., a jedan deo radova finansijski će pokriti i roditelji učenika.

Sistem video nadzora će se osavremeniti i obezbediće se šira pokrivenost. U narednom periodu obezbediće se novi kabinet za informatiku jer se trenutni faktički nalazi u školskom ulazu zbog čega zgrada trenutno ne ispunjava protivpožarne propise. Ograda oko škole će se sanirati, naročito strana ka crkvenom dvorištu gde ograda skoro da ne postoji. Problem sa nedostatkom pijaće vode rešen je postavljanjem više automata za vodu.
Tokom naredne godine krenuće radovi na izradi kompletno nove fasade školske zgrade za šta je već obezbeđena donacija.


Danas su članovi veća GO Grocka Zoran Kojić i Zoran Milićević obišli školu u Zaklopači gde ih je dočekao direktor OŠ „Ilija Garašanin“ Dragan Gojković, koji ih je upoznao sa trenutnom situacijom u toj školi. U razgovoru sa direktorom OŠ „Ilija Garašanin“ Draganom Gojkovićem saznali smo šta je do sada urađeno na zgradi matične škole u Grockoj i koji su planovi za naredni period.
– Na zgradi je tokom ovog meseca renoviran krov i promenjena je zidna stolarija, a investiciju je finasirao Sekretarijat za obrazovanje. Škola je dobila donaciju od 70 đačkih stolica i 25 đačkih stolova a obezbeđen je i besplatan internet u svim učionicama. – rekao je direktor škole Dragan Gojković. Zamenjena su i sva razbijena stakla na školi, a privode se kraju radovi na krečenju stubova na ulaznom aneksu, a u saradnji sa Centrom za kulturu Grocka sa obe strane ulaza u školsku zgradu kao i u ulaznom holu umetnici će izraditi zidne murale.
Direktor Gojković je naveo da će se u narednom periodu obezbediti video nadzor , kojim će biti pokrivana unutrašnjost škole i kompletno školsko dvorište. Rotacionom kamerom biće pokriven i pešaki prelaz na Smederevskom putu ispred školskog dvorišta i na taj način obezbediće se potpuna bezbednost dece tokom boravka u školi.

Direktor škole ima u planu zamenu stakala na fiskulturnoj sali, zavesa u trepezariji i svečanoj sali, i nove stolnjake u trepezariji, zamenu centralnih ulaznih vrata, kao i vrata za ulaz u fiskulturnu salu, a opština će finansirati i zamenu dotrajale i nebezbedne ograde prema Smederevskom putu.
U saradnji sa Kancelarijom za mlade Gradske opštine Grocka obezbeđena je nova tabla za košarku, a izradiće se i tabla sa nazivom škole na samom ulazu.

10744298_591849550961719_699921972_o 10817187_591848530961821_218555803_o

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

five × 3 =