BOLEČ: PLANIRA SE IZGRADNJA TRŽNOG CENTRA

0
3353
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kako se danas pojavila vest u medijima Boleč bi u bliskoj budućnosti mogao da  dobije tržni centar. Investitor ovog projekta je kompanija „Jablanica MP“, koja se bavi snabdevanjem pekarskih, poslastičarskih radnji, restorana i maloprodajnih objekata prehrambenom robom i opremom.

Tragom ove inforamcije kontaktirali smo inzenjera Predraga Jakoveljevića, direktora preduzeća „Mepex Consulting“ koji je uradio Urbanistički projekat za izgradnju ovog tržnog centra. – To je lokacija bivšeg vojnog kompleksa u Boleču, na površini od 1.23 hektara u Ulici 29. novembra.  Preduzeće Jablanica MP iz Beograda je 2011. godine kupila ovu lokaciju i planira da izgradi tržni centar površine 9000 m2. Tržni centar će se satojati od jedne poveće samoposluge sa poslovnim prostorijama, u čijem sklopu će biti magacin, posebni objekti sa kafeom, restoranom i buticima, kao i objekat sa hladnjačom za duboko i normalno  zamrzavanje. Planira se da hladnjača bude centar za distribuciju margarina, u sklopu objekta nalaziće se i edukativni centar za potencijalne kupce, pekare i poslastičare.

,,Uz veliku pomoć predsednika Gradske opštine Grocka Stefana Dilberovića i  člana gradskog veća Dragomira Petronijevića uspeli smo da prevaziđemo postojeće probleme i trenutno se projekat nalazi na javnom uvidu na sajtu grada Beograda i zainteresovani svoje primedbe i sugestije mogu dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove najkasnije do 24. februara 2015. godine.“

Jako dobra vest za opštinu Grocka je to što  će se u saradnji sa Direkcijom za građevinsko-imovinsko zemljište raditi , u sklopu ovoga  , rekostrukcija Ulice 29.novembar.- rekao je Predrag Jakovljević.

,,Već godinu i po dana zajedno sa investitorima iz preduzeća ,,Jablanica MP“ iz Beograda radimo na početku izgradnje tržnog cetra od  9. 000 kvadratnih metara koji će izmedju ostalog pokrenuti privredni razvoj Boleča. Sa gradom Beogradom smo brzo postigli dogovor, pre svega sa članom gradskog veća Dragomirom Petronijevićem kao i ostalim gradskim čelnicima koji su nam izašli u susret. Ova velika investicija obezbediće novih 200 radnih mesta, a mogu vam reći da je ovo početak dovođenja investitora na našu opštinu. Ovo je jedan od pokazatelja da je naše opštinsko rukovodstvo intezivno radilo i radiće na privlačenju novih investicija i otvaranja novih radnih mesta“ – izjavio je predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović.

foto:panoramio.com

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR