GROCKA: Srušila se hala u fabrici PKB-a, dva radnika teže povredjena

0
1210
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kako Puls radio izveštava jutros oko 9 časova urušila se hala od 600 kvadratnih metara u pogonu bivšeg PKB-a u Grockoj, gde su se nekada proizvodili pekmez i sokovi.

Do nesreće je došlo u trenutku kada su četri radnika preduzeća „Santos“ d.o.o. iz Golupca sekli mašine za prereadu sekundarnih sirovina. U jednom trenutku došlo je do rušenja čeonog zida i zatim urušavanja jednog dela hale, pri čemu su dve osobe teže povređene- navodi Puls radio.

Naime, ispod ruševina su ostala dva radnika koje je brzom i odlučnom akcijom spasilačka ekipa Vatrogasne službe Grocka uz pomoć kolega iz Beograda, uspela da oslobodi i oni su prevezeni u urgentni centar.

Na lice mesta došla je i policija koja je izvršila uviđaj i obavestila nadležne inspekciske službe.

Kako smo saznali u razgovoru sa radnicima preduzeća „Santos d.o.o“ oni su imali ugovor sa Vladanom Zarićem direktorom preduzeća „Voćarske plantaže – Boleč“, koje se nalazi u stečaju, da mogu da iseku i otkupe gvoždje iz ove fabrike. Radnici kod sebe nisu imali ugovor, tako da detalje tog ugovora nismo videli- obaveštava Puls radio.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović kaže da je u pitanju pogon PKB „Voćarske plantaže“ i da je za njega zadužena Agencija za privatizaciju.

– Opština nema uvid u njihovo poslovanje i ovaj objekat posetiće inspekcija za rad – kaže Dilberović.

 

df2b81f966f5306494fb35669df1dc2e_L SAM_1434 SAM_1435 SAM_1442 SAM_1445

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR