GROCKA: Mlade šahistkinje na prijemu kod predsednika opštine Grocka Stefana Dilberovića (FOTO)

0
807
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Na prijemu kod predsednika Gradske opštine Grocka Stefana Dilberovića danas su bile naše mlade šahitkinje Jovana Srdanović, Mlađana Ristić i Janja Simonović zajedno sa roditeljima.

Prijemu su prisustvovali trener Zoran Bilbija, član veća zadužen za obrazovanje Živadin Mitrić, predsednik šahovskog kluba Grocka Slavoljub Stevanović i predsednik šahovskog kluba Beograda Miodrag Rakić.

Na kadetskom prvenstvu Srbije u šahu za 2015. godinu koje se održalo od 9 do 17 aprila u Vrbasu osvojeno je ukupno 8 medalja, 6 zlatnih, 1 srebrna i 1 bronzana.

Treba istaći da je na ovom kadetskom prvenstvu Jovana Srdanović osvojila 4 zlatne medalje i da će Srbiju i Grocku predstavljati na Evropskom i Svetskom prvenstvu ove godine. Ono što je bitno je da je Jovana po 4 put postala šampion države u grupi devojčica do 12 godina.

Mlađana Ristić osvojila je dve medalje, bronzanu cuger 3 minuta po igraču i zlatnu ubrzani šah 15 minuta po igraču u grupi devojčica do 14 godina.

 

U grupi devojčica do 10 godina Janja Simonović osvojila je prvo mesto ubrzani šah 15 minuta. Janja je i prošle godine bila šampion Srbije u ubrzanom šahu, ali u grupi devojčica do 8 godina.

 

Predsednik se u ime svih građana naše opštine zahvalio mladim šahistkinjama što na najbolji način predstavljaju našu opštinu, a  rukovodstvo naše opštine znaće to da ceni i da nagradi.

 

Njihov trener Zoran Bilbija se zahvalio na gostoprimstvu i na izdvojenom vremenu za prijem ove divne, talentovane i uspešne dece i njihovih roditelja. „Iako živimo u vremenu kada talenat nije na ceni, vi imate sluha za nas sve ove godine. Želim da se zahvalim u moje i u ime ove divne dece, i nadam se da će devojčice svojim uspesima ponosno predstavljati opštinu Grocka i šahovski klub An Pasan i na budućim takmičenjima. Posebnu zahvalnost dugujem predsedniku opštine Stefanu Dilberoviću koji je omogućio ovoliku saradnju opštine sa klubom, kao i Živadinu Mitriću i direktoru OŠ “Ilija Garašanin“ Draganu Gojkoviću“ rekao je Bilbija.

 

Jovana, Mlađana i Anja na poklon od predsednika dobile su vaučere od po 10 hiljada dinara kao nagradu za njihove uspehe, a predsednik je istakao da će ovakve talente podržavati i u budućnosti i da će opština pomoći Jovani Srdanović oko njenog odlaska na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u septembru.

Fotografije možete pogledati OVDE

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR