Beogradski vodovod: Ne rasipajte vodu uludo!

0
NextWEB hosting

Najkritičnije je u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, zatim u Ripnju, Leštanima, Vinči, Vrčinu, a od juče i u Barajevu

BEOGRAD – Svi proizvodni pogoni “Beogradskog vodovoda” maksimalno su angažovani, a kvarovi na mreži se otklanjaju što je moguće brže, saopštilo je danas to preduzeće uz apel građanima da racionalno koriste vodu.

To preduzeće je saopštilo da u pojedinim prigradskim područjima Beograda dolazi do poremećaja u snabdevanju, a merači protoka vode na tim lokacijama beleže i šest puta veću potrošnju od uobičajene. To upućuje na “enormnu neracionalnu potrošnju pijaće vode za natapanje poljoprivrednih kultura i zelenih površina, punjenje bazena, rashlađivanje pločnika i slično“, ukazuje se u saopštenju.

Najkritičnije je u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, zatim u Ripnju, Leštanima, Vinči, Vrčinu, a od juče i u Barajevu.

“Beogradski vodovod” i Gradska uprava apeluju na stanovnike tih naselja, kao i na sve građane, da se uzdrže od nenamenske potrošnje pijaće vode i na taj način omoguće normalno snabdevanje. Kamioni-cisterne s vodom za piće su na najkritičnijim područjima, i na pojedinim mestima u centru Beograda.

Izvor kurir, beta

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

4 × three =