NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Naprednjaci rastu, DS pada do cenzusa!

0
NextWEB hosting

SNS uživa poverenje čak 51,5 odsto birača, dok je DS sve bliže borbi za cenzus od pet odsto, pokazuje najovije istraživanje agencije Faktor plus.

Istraživanje Faktor plus

Istraživanje Faktor plus, Foto: Faktor plus

 

Rezultati ankete koju je sproveo Faktor plus od 26. do 30. oktobra pokazuju da bi na poslanička mesta u Skupštini Srbije, ukoliko bi danas bili održani parlamentarni izbori, mogle da računaju samo četiri stranke.

Da se sutra održe izbori na njih bi izašlo 50 odsto ispitanika, 26 odsto ne bi, a 24 odsto ne zna odgovor na to pitanje.

Oni koji bi izašli na izbore, najviše glasova dali bi Srspkoj naprednoj stranci 51,5. Na drugom mestu je SPS sa 8,7 odsto glasova, slede radikali sa 6,6 odsto, dok je DS nešto iznad cenzusa sa šest odsto glasova.

Sve ostale patrije nalaze se ispod cenzusa.

Na pitanje u koga imaju najviše poverenja, ispitanici su odgovarali ovako: Aleksandar Vučić (58 odsto), Tomislav Nikolić (30 odsto), Zorana Mihajlović (28 odsto), Ivica Dačić (24 odsto), Branko Ružić (17odsto).

Na vrhu lsetvice onih kojima se najmanje veruje je Bojan Pajtić, a njegov rad negativno ocenjuje 62 odsto birača. Odmah iza njega na negativnoj listi su: Vojislav Šešelj (57odsto), Aleksandar Antić (56 odsto), Boris Tadić (46 odsto), a tu su ponovo Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, kojima ne veruje 44, odnosno 43 odsto građana.

IZVOR: alo.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

five + 19 =