U postupku ozakonjenja grad Beograd podeljen u pet zona

0
NextWEB hosting

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici Odluku o određivanju spratnosti po zonama za objekte koji se nalaze u postupku ozakonjenja.

 

Nemanja Stajić, gradski sekretar za legalizaciju, istakao je da je ovom odlukom grad podeljen na pet zona.

– Zonu jedan obuhvataju rubna područja centralnih gradskih opština, zonu dva poslovno-trgovačke ulice na teritoriji grada, treću zonu zaštićeni delovi grada, zonu četiri sve ono što nije obuhvaćeno ovim zonama, a zona pet je područje posebne namene u okviru „Beograda na vodi”. U zoni jedan smo dozvolili višu spratnost nego što je to u planskom dokumentu i to će biti prizemlje, četiri sprata i potkrovlje, a ukoliko je planskim aktom predviđeno više, dozvolićemo jednu etažu više. Zona dva predviđa prizemlje, osam spratova i potkrovlje, a ako je planskim dokumentom predviđeno više, dozvolićemo još jednu etažu više. U zaštićenoj, trećoj zoni, dozvoljeno je odstupanje za jednu etažu više nego što je to predviđeno planskim dokumentom, u četvrtoj zoni biće dozvoljeno dve etaže više, a u zoni pet neće biti dozvoljeno nikakvo odstupanje od planskog dokumenta. Ova odluka predstavlja rezultat dugogodišnjeg rada i prakse, obrade velikog broja predmeta, na osnovu čega smo utvrdili koje su to tačke i na koji način je najbolje podeliti Beograd kako bismo spremno dočekali i sproveli Zakon o ozakonjenju – rekao je Nemanja Stajić.

Odbornici su usvojili i Plan detaljne regulacije za područje između Francuske, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i postojeće pruge na Dorćolu, kao i Plan detaljne regulacije dela privredno-poslovne zone u Lazarevcu.

Izvor : Studio B

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

13 + 6 =