Vesić: Od ponedeljka građani mogu prijaviti udarne rupe na putevima

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je danas građane da od ponedeljka prijave udarne rupe nastale posle otapanja snega i istakao će tokom zimske sezone na terenu biti deset ekipa „Beograd-puta“ koje će ih sanirati.

On je, gostujuhi na TV Pink, naglasio da je tokom poslednjih nekoliko dana bačeno više od sedam hiljada tona soli i da je sva ta so ostavila  udarne rupe na kolovozu.

„Iz tog razloga smo pokrenuli akciju sa JKP Beograd-put i pozivamo građane da od ponedeljka prijavljuju udarne rupe na telefon Beokom  0800 110011 ili mejlom kako bi ekipe ovog komunalnog preduzeća izašle na teren po pozivu“, rekao je Vesić.

Godišnje se u Beogradu pojavi oko 12.000 udarnih rupa, a veliki deo nastaje posle povlačenja snega i leda,  istakao je gradski menadžer i ponovo apelovao na sugrađane da prijave udarne rupe, s obzirom da se opet najavljuju padavine oko 15. januara, kako bi u zajedničkoj akciji brže reagovali.

Zbog starosti i niskih temperatura u Beogradu dolazi do pucanja cevi, poslednji je bio u Vitanovačkoj ulici i u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 387, ti kvarovi su sanirani, a ekipe „Beograd-puta“ vraćaju asfalt u prvobitno stanje, saopštila je Služba za informisanje Grada.

Vesić je precizirao i da će do ponedeljka biti završen posao u  Vitanovačkoj ulici koja će biti u potpunosti sanirana.

„Imamo projekat vredan 575 miliona evra da u narednih deset godina potpuno uredimo vodovod i kanalizaciju. Cevi su prestare i mi to rešavamo decenijama unazad. Isto je i sa putevima, u Beogradu ima oko 5.000 kilometara ulica koje mi održavamo, kao Grad. Oko 2.500 kilometara se nalazi u programu zimkog održavanja, prosečna starost ulica je oko 30 godina, a trebalo bi da bude 20. Prošle godine smo obnovili oko 105,4 kilometara ulica i uradili 286 ulica, ali jasno je da s obzirom na starost ulica imamo sve više problema“, rekao je Vesić.

Izvor Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR