ОКЕЈ Фестивал међугенерацијске сарадње и у Гроцкој

0
682
NextWEB hosting
Геронтолошки центар Београда организује III Фестивал међугенерацијске сарадње, а део фестивалског програма се одвија 26. маја у Центру за културу Гроцка :
NextWEB hosting

Tрeћи Фестивал међугенерацијске сарадње „Океј“ организују ДЦК – Дневни центри и клубови Геронтолошког центра Београд, уз пoдршку Грaдa Бeoгрaдa, и сарадњу са партнерима из локалне заједнице, а с циљем унапређења међугенерацијске толеранције и емпатије.
Пријатељи овогодишњег фестивала су Галерија Штаб из Београда и Центар за културу Гроцка, уз основне школе из Земуна, Лазаревца, Обреновца и Гроцке.

У оквиру богатог фестивалског програма који се одржава од 25. до 27. маја на више локација у Београду, у башти Ранчићеве куће Центра за културу Гроцка у четвртак 26. маја са почетком у 12 часова одвијаће се две програмске целине:

– ЗОНА КРЕАТИВНОСТИ
Припрема традиционалног јела: сениори (чланови клуба „Гроцка“) кувају заједно са јуниорима (ученици ОШ Илија Гарашанин)

– ЗОНА ЗАЈЕДНО
Ликовна колонија: ученици ОШ „Илија Гарашанин“ и чланови клуба „Гроцка“ сликају заједно техником уље на платну.

Кроз радиониоце, изложбене штандове, заједничко стварање, ревију, биће промовисани заједнички принципи Националне статегије о старењу и Националне статегије за младе – као вид развоја међугенерацијске солидарности и подстицање међугенерацијске сарадње и дијалога.

ok.cdr
ok.cdr

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR