GROCKA: Formirana opštinska vlast, Simonović predsednik opštine, Dilberović predsednik skupštine (FOTO)

0
2063
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Dragoljub Simonović ispred odborničke liste „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“, novi je predsednik gradske opštine Grocka, a izabran je danas na Prvoj redovnoj sednici Skupštine gradske opštine Grocka, sa 30 glasova za.

Pre održavanja prve sednice Skupštine, održana je konstitutivna sednica Skupštine gradske opštine Grocka, sa početkom u 10 časova u velikoj sali opštine Grocka.

Na konstitutivnoj sednici je potvrđeno 35 odborničkih mandata u Skupštini opštini Grocka i imenovani predsednik i sekretar Skupštine opštine Grocka.

Za predsednika Skupštine izabran je Stefan Dilberović (SNS), sa 28 glasova za, a za sekretara je izabrana Tatjana Vučenović.

Na prvoj sednici Skupštine opštine Grocka, pored predsednika opštine, izabrani su zamenik predsednika opštine, zamenik predsednika Skupštine opštine Grocka, članovi Opštinskog veća i obrazovane odborničke grupe.

Za zamenika predsednika gradske opštine Grocka, sa 28 glasova za, izabrana je Živadinka Avramović (SNS), a za zamenika predsednika Skupštine opštine Grocka Vladimir Trajković (PS), sa 27 glasova za.

Sa 25 glasova za , za članove opštinskog veća izabrani su : Jasmina Mandić (SNS), Vlado Radovanović (SNS), Živadin Mitrić (SNS), Zoran Kojić(SNS), Zoran Kostić (SNS), Zoran Markov(SNS), Ivan Aleksić(SNS), Spasoje Živanović (SDSS), Milica Nikolić (SNS), Dragana Ćujić(SPS) iPetar Teofilović (SPS).

U opštini Grocka formirana je vlast između političkih partija „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“, i Ivica Dačić „Socijalistička partija Srbije“(SPS) – „Jedinstvena Srbija“ (JS)- Dragan Marković Palma koja će imati podršku 24 od 35 odbornika.

Dragoljub Simonović-Sima rođen 08.07.1959. godine u Beogradu. Završio srednju mašinsku školu, smer mašinski konstruktor, kao i Ekonomski fakultet, odsek za finansije, budžet i carine. U periodu od 2003. godine do 2008. godine obavljao funkciju Narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, bio član skupštinskog odbora za saobraćaj i veze Srbije, kao i član odbora za Dijasporu .Krajem 2012. godine imenovan za generalnog direktora JP Železnice Srbije. Član je borda direktora EUROFIMA sa sedištem u Cirihu. Od 2008. godine obavlja funkciju predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Grocka. Oženjen , otac dvoje dece. Živi u porodičnoj kući u Vrčinu.

Stefan Dilberović je bio dosadašnji predsednik gradske opštine Grocka, a pre toga obavljao je funkciju zamenika predsednika Skupštine GO Grocka. Rođen je 1986. godine u Beogradu i živi u Vinči. Završio je Srednju građevinsku školu u Beogradu, član je Glavnog odbora SNS-a, a bio je i gradski odbornik u Skupštini grada Beograda. Do izbora za predsednika opštine bio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u gročanskom parlamentu.

FOTOGRAFIJE

13340868_10208984776997274_82425623_o
Dragoljub Simonović predsednik GO Grocka
13389377_10208984778117302_2062004564_o
Stefan Dilberović predsednik SO Grocka

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR