ГО Гроцка поднеће кривичну пријаву против јавног извршитеља због нелегалне продаје скела (ФОТО)

0
2423
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Саопштење за јавност поводом нелегалне продаје скела

 Градска општина Гроцка овим путем обавештава јавност, да је Јавни извршитељ Ненад Боторић из Бечмена, не поштујући Законе Републике Србије и поред више опомена од стране градске општине Гроцка, ЈП „Пијаце и зеленило Гроцка“, ЈКП „Гроцка“, да спроводи незаконит поступак јавне продаје, јуче продао Скеле Винча и Црвенка које се користе за превоз пољопривредних производа у насељима Винча и Ритопек.

 

Скеле су у Књигу уписника бродова унутрашње пловидбе Републике Србије уписане као својина градске општине Гроцка. Исте су од стране поменутог јавног извршитеља  неовлашћено пописане док су биле у државини Јавног предузећа „Пијаце и зеленило Гроцка“ и продате ради намирења дуговања ЈКП „Гроцка“.

 

Градска општина Гроцка преузела је све законом предвиђене мере, уложила приговоре надлежним институцијама, а да би заштитила своју имовину-јавно пловило.

 

Преко двеста домаћинстава и хиљаду чланова њихових породица су спремни да по сваку цену бране ове скеле од којих зависи њихова егзистенција, а градска општина Гроцка поднеће кривичну пријаву против јавног извршитеља Ненада Боторића због злоупотребе службеног положаја.

 

Исто тако апелујемо на све државне институције да у хитном року одреагују и одговоре на упућене  приговоре и притужбе на рад и у вези са радом  поменутог извршитеља.

 Поводом овог проблема председник Скупштине градске општине Гроцка  Стефан Дилберовић одржао је данас састанак са забринутим грађанима Винче и Ритопека на којем су разматрани даљи кораци које ће предузети градска општина Гроцка, а у виду даљег превоза скелом преко Дунава. Поред грађана и председника Скупштине општине Гроцка Дилберовића састанку је присуствовала Јасмина Лековић јавни правобранилац градске општине Гроцка.

гроцка.рс

1 3 4 6

dsc_3343

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR