ГО Гроцка поднеће кривичну пријаву против јавног извршитеља због нелегалне продаје скела (ФОТО)

0
NextWEB hosting

Саопштење за јавност поводом нелегалне продаје скела

 Градска општина Гроцка овим путем обавештава јавност, да је Јавни извршитељ Ненад Боторић из Бечмена, не поштујући Законе Републике Србије и поред више опомена од стране градске општине Гроцка, ЈП „Пијаце и зеленило Гроцка“, ЈКП „Гроцка“, да спроводи незаконит поступак јавне продаје, јуче продао Скеле Винча и Црвенка које се користе за превоз пољопривредних производа у насељима Винча и Ритопек.

 

Скеле су у Књигу уписника бродова унутрашње пловидбе Републике Србије уписане као својина градске општине Гроцка. Исте су од стране поменутог јавног извршитеља  неовлашћено пописане док су биле у државини Јавног предузећа „Пијаце и зеленило Гроцка“ и продате ради намирења дуговања ЈКП „Гроцка“.

 

Градска општина Гроцка преузела је све законом предвиђене мере, уложила приговоре надлежним институцијама, а да би заштитила своју имовину-јавно пловило.

 

Преко двеста домаћинстава и хиљаду чланова њихових породица су спремни да по сваку цену бране ове скеле од којих зависи њихова егзистенција, а градска општина Гроцка поднеће кривичну пријаву против јавног извршитеља Ненада Боторића због злоупотребе службеног положаја.

 

Исто тако апелујемо на све државне институције да у хитном року одреагују и одговоре на упућене  приговоре и притужбе на рад и у вези са радом  поменутог извршитеља.

 Поводом овог проблема председник Скупштине градске општине Гроцка  Стефан Дилберовић одржао је данас састанак са забринутим грађанима Винче и Ритопека на којем су разматрани даљи кораци које ће предузети градска општина Гроцка, а у виду даљег превоза скелом преко Дунава. Поред грађана и председника Скупштине општине Гроцка Дилберовића састанку је присуствовала Јасмина Лековић јавни правобранилац градске општине Гроцка.

гроцка.рс

1 3 4 6

dsc_3343

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

twelve + three =