NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Погледате како ће изгледати нова школа у Лештанима: Председнику Симоновићу представљено идејно...

Погледате како ће изгледати нова школа у Лештанима: Председнику Симоновићу представљено идејно архитектонско решење

0
6286
foto:politika.rs
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Председнику  градске општине Гроцка Драгољубу Симоновићу данас је представљено идејно архитектонско решење за нови објекат подручне Основне школе за насеље Лештане пројектног студија „Машинпројект Копринг „.

dsc_2300

Школа ће бити изграђена са свим пратећим садржајима и у складу са најсавременијим стандардима. Главни улаз у школу биће из улице Маршала Тита где је предвиђено 20 паркинг места за запослене и родитеље. У приземљу објекта налазиће се 12 учионица за ђаке нижих разреда укључујући кухињу са трпезаријом и техничке просторије. На првом спрату су предвиђене две просторије за продужени боравак нижих разреда и 11 кабинета за ученике виших разреда као и просторије школске администрације. На трећем спрату се налази додатних 6 кабинета за више разреде, медијатека и библиотека са читаоницом. Све три етаже поседоваће и засебне мокре чворове.

Школа је замишљена са вишенаменском фускутулрном салом површине 635 квадратних метара укључујући и све пратеће просторије док ће у дворишту бити изграђени одвојени спортски терени за рукомет/мали фудбал, одбојку и кошарку.

Председник Симоновић је на јучерашњем састанку са градоначелником Града Београда Синишом Малим истакао да је неопходно да се у оквиру школе издради и предшколска установа, која ће задовољити капацитете деце из овог насеља и која би требала да има и јасле и вртић и предшколско одељење. На тај начин решиће се један од приоритетних проблема, а председник Симоновић је обећао да ће дати све од себе да се то реализује.

dsc_2301 dsc_2292 dsc_2294 dsc_2295 dsc_2296 dsc_2297 dsc_2298 dsc_2299

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR