VRČIN: U izgradnji prvi privatni vrtić (FOTO+VIDEO)

0
9641
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Povodom izgradnje prvog privatnog vrtića u naselju Vrčin, predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović i zamenica gradske opštine Grocka Živadinka Avramović sa opštinskim rukovodstvom , danas su posetili firmu “Movie kitchen catering“, u Vrčinu, čija je vlasnica Žaklina Starčević , koja je ujedno i buduća vlasnica vrtića.

Radovi na izgradnji vrtića, koji su otpočeli u aprilu tekuće godine, trebalo bi da budu završeni u martu 2017. godine , kad će i vrtić zvanično početi sa radom.

Prilikom obilaska vrtića , vlasnica Žaklina Starčević upoznala je rukovodstvo opštine, sa razlozima koji su podstakli realizaciju jedne ovako ozbiljne invsticije, koja će u mnogome doprineti stanovnicima i deci naselja Vrčin.

Na teritoriji opštine Grocka u 2016. godini više od 720 dece nije upisano u vrtić, a u samom naselju Vrčin više od 100 mališana nije uspelo da se upiše u državni vrtić. To je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se pristupilo izgradnji ovog vrtića, a dobra vest za sve građane je da će vrtić biti akreditovan i da će usluge boravišta u privatnom vrtiću biti izjednačene sa cenama usluga u državnim vrtićima.

Objekat, koji je u izgradnji, zauzima površinu od 1500 kvadratnih metara, a moći će da ugosti oko 200 dece iz Vrčina i okolnih naselja. Izgrađen je u skladu sa najsavremenijim standardima, a u okviru objekta uradiće se posebne prostorije za boravak, sale za igru, fiskulturna sala i trpezarija. Čitav objekat biće pokriven video nadzorom, putem interneta roditelji će imati priliku da u svakom trenutku vide šta njihovo dete radi, a u zavisnosti od potreba vrtić će raditi od 8 ujutru do 8 uveče, a biće organizovano i čuvanje dece vikendom. Biće angažovano stručno medicinsko osoblje, više od 10 vaspitača brinuće o mališanima, a deca će u samom vrtiću imati mogućnost da pohađaju jezike i različite sekcije plesa i glume.

U razgovoru sa predsednikom Simonovićem vlasnica budućeg vrtića posebno se zahvalila gradskoj opštini Grocka na dosadašnjoj izuzetnoj sardnji, koja će biti nastavljena i u budućem periodu, uz logističku podršku lokalne samouprave.

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR