NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Председник Симоновић одржао састанак са члановима Савета за запошљавање на територији ГО...

Председник Симоновић одржао састанак са члановима Савета за запошљавање на територији ГО Гроцка

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Данас је председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић одржао састанак са члановима Савета за запошљавање на територији градске општине Гроцка, кога чине: Марина Анђелић Теофиловић, Живадин Митрић, Ђорђе Јевтић, Зоран Костић, Вељко Трајковић, Тијана Бјеловук и Драгица Мицић.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић на самом почетку данашњег састанка нагласио је да чланови овог Савета, који је од круцијалне важности за све локалне самоуправе, морају бити максимално укључени у рад Савета и удруженим снагама допринети повећању стопе запослености на нашој општини.

Након кратког излагања, председник је дао реч Марини Анђелић Теофиловић, која је шеф одељења  Националне службе за запошљавање Гроцка , која је овом приликом истакла да је задовољна сарадњом и подршком локалне самоуправе, додавши да је у изради Локални акциони план запошљавања за 2017. годину, који ће бити усвојен на некој од следећих седница Већа градске општине Гроцка.

Затим је председник Симоновић нагласио да су у oвој години обезбеђена средства за подстицај запошљавања у вредности од 500 хиљада динара, што свакако није довољно, али ће се настојати да средства буду искоришћена на прави начин.

Идеја Савета за запошљавање на територији градске општине Гроцка јесте да се та средства утроше на плаћање обука то јест лиценца, радницима обезбеђења и да им се на тај начин пружи подстицај за даљи наставак рада , будући да ти радници имају јако мала месечна примања, а сама обука кошта од 25.000 до 30.000 динара.

Председник Симоновић истакао је да ће се од наредне године више улагати у запошљавање,а да је главни разлог што је ове године одвојено 500. хиљада динара за подстицај запошљавања, ванредна ситуација у области пољопривреде, где ће се по први пут озбиљно улагати у атарске путеве, а набавиће се и 96 противградних ракета, али је ипак важно да постоји иницијатива и добро је што се ситуација одвија узлазном путањом. Сходно томе, у марту ће у Гроцкој бити организован сајам за запошљавање.

За становнике општине Гроцка велику шансу нуди отварање компаније Икае, која ће бити отворена у Врчину, а у плану је да се током наредних година развије јака привредна зона у атару катастарске општине Врчин. Локална самоуправа радиће на побољшању постојећих и увођењу нових линија градског превоза, како би се људима омогућио адекватан превоз до радног места.

На састанку је разматрана могућност да се Министарству  просвете, науке и технолошког развоја предложи отварање нових одељења у оквиру Средње школе Гроцка ( као што је одељење за пољопривреду и одељење за ИТ сектор), јер општина може бити само иницијатор овакве идеје, која није у надлежности  локалних самоуправа.

Члан Савета за запошљавање Вељко Трајковић похвалио је данашњи састанак, јер је ово први пут да их је примио председник општине, саслушао проблеме са којима се сусрећу и дао смернице и подршку њиховом раду.

На крају састанка председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић закључио је да повећање запослености  пориритет који захтева максималну ангажованост не само Савета, већ и комплетног руководства градске општине Гроцка и да ће се озбиљно заложити за остваривање овог циља.

grocka,rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.