Градска општина Гроцка на Међународном сајму туризма у Београду

0
NextWEB hosting

Градска општина Гроцка представила се на 39. Међународном сајму туризма у Београду програмом „Гроцка на Дунаву – тамо где је све почело” у недељу, 26. фебруара, на бини у Хали 4, у сарадњи са Секретаријатом за привреду и Туристичком организацијом града Београда.

Присутне је поздравила Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, представивши значај и лепоте општине Гроцка, и нагласивши допринос првог човека општине, председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића, који је значајно подржао све активности усмерене на развој културе у Гроцкој. Председник је уједно и иницијатор израде првог озбиљног штампаног, видео и сувенир материјала општине Гроцка.

Програм представљања обухватио је презентацију данашњих туристичких лепота Гроцке путем садржајне публикације „Гроцка на Дунаву” и истоименог туристичког промо-филма, као и промотивне културно-туристичке излетничке понуде под називом „Место где је Европа рођена“. У заокруженом културно-уметничком програму Општине Гроцка учествовали су КУД „Стеван Штрбац” и певачка група етномузиколога Миле Ђачић, као и Огледно добро Радмиловац промо-филмом Центар „Мали Дунав”

Наглашено је да Гроцка има шта да понуди посетиоцима уз наведене конкретне садржаје и локације, а штампани „Календар манифестација општине Гроцка“ који се делио присутнима био је позивница за овогодишње догађаје и манифестације, од којих је највећа и најзначајнија „Грочанске свечаности“, а која ове године обележава значајан јубилеј од читавих пола века трајања.

Представљању општине Гроцка, које је заслужено побрало похвале присутних и оставило жељени утисак, присуствовали су председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, начелник сектора за туризам Секретаријата за привреду града Београда Нада Зец Радосављевић, чланови већа ГО Гроцка Јасмина Мандић, Живадин Митрић, Зоран Костић, Зоран Марков, Петар Теофиловић, Влада Радовановић, одборници и сарадници ГО Гроцка, проф. Зоран Марковић са Пољопривредног факултета – руководилац Огледног добра Радмиловац, бројни пријатељи, гости и посетиоци Сајма туризма.

Обимнију ГАЛЕРИЈУ слика можете погледати ОВДЕ

 

    

 

фото: Д. Трајковић

текст: З. Атић

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

17 + sixteen =