Градски секретар за културу Ивона Јевтић у посети Гроцкој и будућем Дому културе

0
3356
NextWEB hosting
У уторак, 21. марта општину Гроцка је посетила градски секретар Секретаријата за културу Ивона Јевтић, како би обишла будући Дом културе у Гроцкој и упознала се са плановима за развој културних делатности на територији Градске општине Гроцка.
Наиме, у Гроцкој је у току рад на оспособљавању Дома културе и биоскопа – некадашње дворане у склопу ООУР Центар за културу и уметност “22. децембар” који је пословао у оквиру Народног универзитета Гроцке.
Градска секретарка је у разговору са председником општине Гроцка Драгољубом Симоновићем, заменицом председника општине Живадинком Аврамовић, директорком Центра за културу Гроцка Зорицом Атић и директорком ЈП За развој општине Гроцка Ружом Мркић дала пуну подршку иницијативи за обнову запуштеног Дома културе у Гроцкој.
Изразила је велико задовољство планираним радовима на обнови вишенаменске сале која није коришћена деценијама, будући да је јавни простор ове врсте у општем интересу и неопходан за реализацију бројних културних догађаја намењених становницима ове многољудне и велике општине крај Дунава.
Залагањем председника општине Драгољуба Симоновића и подршком заменице председника Живадинке Аврамовић, општина Гроцка је у сарадњи са Центром за културу покренула питање привођења намени овог давно занемареног простора културе.
Овај пространи вишенаменски простор на корак од центра вароши би на око 400м2 поново располагао са опремљеном салом са позорницом и близу 300 седишта.
Такође, председник Градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и директорка Јавног предузећа за развој Ружа Мркић обишли су завршне радове на адаптацији политичке зграде у гроцкој и уверили се да се све одвија у складу са договореним планом.

Komentari

NextWEB hosting

komentari

POSTAVI ODGOVOR