NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Новосадски сајам: ГО Гроцка као позитиван пример улагања приватног капитала, говорио и...

Новосадски сајам: ГО Гроцка као позитиван пример улагања приватног капитала, говорио и председник Симоновић

0
NextWEB hosting

Централноевропски форум за развој – ЦЕДЕФ, Новосадски сајам и Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинсарство и саобраћај организовали су догађај под називом „Међунардони дан енергетике и инвестиција који се на Новосадском сајму одржавао 2. И 3. Марта.

На панелу чији је назив „Енергетска ефикасност – таргети за Србију, примери добре праксе“ учешће је на позив организатора узела и Градска општина Гроцка коју је представљао председник, Драгољуб Симоновић.

Гроцка је препозната као позитиван пример улагања приватног капитала у јавни сектор принципом јавно-приватног партнерства у сфери сакупљања и одлагања смећа који је потписан на 25 година са италијаснком фирмом Магип. Председник Симоновић је упознао учеснике панела са разлозима уласка у процес партнерства и искустивима која су касније проистекла.

Поред председника Симоновића, панеслу је присуствовао и председник Скупштине општине, Стефан Дилберовић, испред фирме Еко Гроцка директорка Марија Милановић, а испред Магипа Паоло Пранзо.

На панелу су такође говорили и представници министарства , Топлана, Секретаријата за енергетику, представници општине Жабаљ и компанија Viessman, Enef klaster и други. Теме о којима се дискутовало су се тицале и најновијих технологија за јавно осветљење, као и примени зелених енергената за грејање и другачијим системима наплате.

Учесници су након дискусије у директној комуникацији разговарали о могућностима реализације постојећих и потенцијалних пројеката на нивоу локалних самоуправа, компанија и региона.

Фотографије са догађаја можете погледати ОВДЕ.

grocka.rs
 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

five × 3 =