Zbogom Bubanj potok, dobro jutro Vrčin!: Vučić otvorio naplatnu rampu kod Vrčina

0
8644
Foto: MONDO/P. Vujić
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju nove naplatne rampe „Beograd“ na autoputu kod Vrčina, istakavši da je ona veoma bitna.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić , Foto: Profimedia

On je, u obraćanju, kazao da je propusna moć nove naplatne rampe više od 5.600 vozila, a bila je ranije 3.200 po satu.

Izrazio je uverenje da će se za vreme praznika i kada se završi vaskršnji praznik, te ljudi budu vraćali, videti da nema nikakvih problema i zaustavljanja.

„Ova anplatna rampa je nešto što će omogućiti veću propusnu moć“, podvukao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što je vlada uspela da napravi nešto moderno, jer je naplatna rampa Bubanj potok napravljena pre četiri decenije.

Ukazao je da se privodi kraju i izgradnja Koridora 10 istočnog i južnog kraka, te najavio da će vlada dati sve od sebe da taj psoao završi do kraja godine.

Naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva i zameniće „Bubanj Potok“ koji ima 15 traka.

Planirana propusna moć nove naplatne stanice biće veća do 40 odsto.

Reč je o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice „Bubanj Potok“ zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa autoputem Beograd – Niš.

Rampa „Bubanj Potok“ će biti demontirana.

Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe kod Vrčina prisustvovala je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Premijer je rekao i da bi uskoro trebalo da bude potpisan ugovor o finansiranju obilaznice oko Beograda, a da se izgradnja očekuje u maju.

Vučić je rekao da je bilo razgovora kako da se prihvate kreditna sredstva u juanima, a kojim će biti finansiranja izgradnja obilaznice koja će spojiti auto-put ka Novom Sadu sa Koridorom deset.

On je istakao da će za to biti potrebno oko 208 miliona evra.

„Obilaznica će izlaziti na Bubanj Potok, tamo gde se nalazila do danas naplatna rampa, što će pomoći rasterećenju saobraćaja u centru Beograda. To će biti i važan razvojni projekat za opštine Čukaricu i Voždovac“, rekao je Vučić.

alo.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR