NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ВРЕМЕПЛОВ: Погледајте које су девојке 70-тих година побеђивале на избору за МИС...

ВРЕМЕПЛОВ: Погледајте које су девојке 70-тих година побеђивале на избору за МИС у Гроцкој, и још доста занимљивости…

0
2826
NextWEB hosting
NextWEB hosting

О лепоти грочанских предела и о гостопримству Грочана постоје легенде, али о широкогрудости када је у питању женска лепота, недвосмислено постоји необичан пример: 1971. године на избору за МИС „Грочанских бресквара“ победила је девојка из Винковаца, Весна Блажевић. Ова ученица винковачке гимназије гостовала је са хором „Лисински“ у Гроцкој, убедили су је да учествује на избору за најлепшу девојку и тако је она отела славу лепим Грочанкама!


Традиционално и на овогодишњим јубиларним 50. „Грочанским свечаностима“ биће одржан избор за МИС, те организатори очекују да ће се пријавити рекордан број лепих девојака. Јер, ни у једном облику лепоте наша Гроцка не оскудева! Драге младе и лепе Грочанке и све које се таквима осећате, не дозволите да вам нека девојка из неке друге средине отме славу лепотице „Грочанских свечаности“.
МИС ће летовати у Грчкој, а дариваће је бројним поклонима покровитељи легендарне манифестације.

 

Стари новински ступци „Грочанских новина“ бележе да је сада већ давне 1971. године „Златни котлић“ одржан као велика и популарна туристичка манифестација Општине Гроцка. Тих златних 70-их били су веома популарни избори за најлепшу девојку, те је тако забележено да се те године пред жиријем појавило 11 кандидаткиња за Лепотицу грочанских бресквара. За најлепшу је проглашена Љиљана Живковић, ученица из Лештана, којој је ленту предао тада веома популарни југословенски глумац Александар Гаврић. (на слици).

Александар Гаврић био је југословенски популарни глумац. Родјени Београђанин, (рођен 1932. год.), школован на Академији за позориште, филм, радио и телевизију, стекао је филмску славу пре свега улогом Бата Колета у једном од култних југословенских филмова „Марш на Дрину“(1964. године). Играо је и у немачким и италијанским акционим филмовима. Блистава и гламурозна каријера Александра Гаврића, којег су проглашавали за једног од најлепших југословенских глумаца, прекинута је нагло – погинуо је у својој 40. години, 6. децембра 1972. године у аутомобилској несрећи у близини Инђије.

Извор:grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR