РУСКИ МЕДИЈИ ПИШУ: Побратимили се Руски град Koљцово и Градска општина Гроцка

0
19967
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Делегација Градске општине Гроцка на бизнис форуму у Новосибирску претходног викенда договарала је нове руске инвестиције у општину Гроцка и ширење досадашње сарадње приватних и друштвених сектора.

Том приликом град Koљцово се побратимило са Градском општином Гроцка, а ево шта о свему овом пишу Руски медији: Koљцово се побратимило са српском општином Гроцка)

Споразум је потписан у оквиру међународног форума Кубис, где се разговарало о вишеструкој сарадњу између Русије и Србије Форум је почео да ради у Новосибирској области 23. новембра. Један од првих резултата форуму било је потписивање братимљења између Koљцова и општине Гроцка (Београд предграђе).

Документ су потписали градоначелник Колтсово Николаи Красиков и председник Градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић.
Како је рекао заменик гувернера Новосибирског региона Сергеј Нелиубов, Кубис форум је посвећен развоју односа Русије и Србије, и комбинује само три области сарадње – култура, пословне и спортске.
– Новосибирск област – један од центара индустрије, научног и културног живота наше земље, ми смо отворени за нове пројекте, и сигуран сам да је форум ће наћи нову тачку за развој билатералне сарадње, – нагласио је он.
Шеф српске делегације, потпредседник рвачког савеза Србије Балтић Рајко изјавио је да су наше земље повезују дуготрајна пријатељства и партнерства у различитим областима живота и форум ће их додатно ојачати.

Извор: Фото пресс-службa Владе Новосибирскog Регионa

Наукоград Кольцово стал побратимом сербскому городу Гроцка

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR