Beograđani imaju još 30 dana da izvade „Busplus“ karte. Od četvrtka prodaja markica za decembar

0
765
NextWEB hosting
NextWEB hosting

PRODAJA pretplatnih markica za decembar počeće u četvrtak. Beograđani bi trebalo da ih kupuju poslednji put, jer će, kako je najavljeno, novi sistem naplate „Busplus“ proraditi 1. januara. Međutim, do sada je izdato oko 160.000 personalizovanih karata, što nije ni polovina u odnosu na broj putnika koji je ranije koristio pretplatne mesečne karte.Iako u „Busplusu“ uveravaju da će dati rokovi biti ispoštovani, na šalterima GSP „Beograd“, najverovatnije će se prodavati markice i za januar, kako bi i ostalim korisnicima omogućili dovoljno vremena da stare legitimacije zamene novim.

– Osim individualne prodaje novih karata, moguća je i grupna, odnosno preko preduzeća – objašnjava Veljko Vlahović iz „Busplusa“. – Pored nabavke legitimacije, preko firme će ići i „dopuna“, tako što će preduzeće za svoje radnike uplaćivati odgovarajući iznos u zavisnosti od njihovog broja i zone putovanja i neće biti potrebno da oni ponaosob odlaze u prodajna mesta kako bi obavili validaciju, već će „overom“ prilikom prvog putovanja, sistem evidentirati da je karta „dopunjena“ za taj mesec. Putnici koji individualno budu kupovali novu kartu za kategoriju zaposlenih, moraće sami da odlaze do prodajnih mesta da bi platili prevoz za sledeći mesec.

PAPIRNE KARTICE – PAPIRNE kartice biće dostupne na svim prodajnim mestima – kažu u „Busplusu“. – Postojaće i papirne karte koje će putnici moći da kupe kod vozača, a služiće za jednu vožnju. Ova karta se neće poništavati, jer samim činom izdavanja kod vozača ulazi u elektronsku evidenciju podsistema karata za prevoz. 

U „Busplusu“ dodaju da će ostale vrste karata – elektronske nepersonalizovane i papirne, Beograđani moći da kupe neposredno pre puštanja sistema u rad.

– Karte se kupuju pre vožnje na jednom od prodajnih mesta, a putnik koji nema odgovarajuću legitimaciju mora ući na prva vrata da kupi kartu kod vozača – podsećaju iz „Busplusa“. – Sve karte, osim kupljenih u vozilu, moraju se overiti prilikom ulaska.Nepersonalizovane kartice korisnik dopunjuje željenim novčanim iznosom, a pri svakoj ostvarenoj vožnji sa kartice se skida iznos koji predstavlja cenu te vožnje. Ove kartice nisu vremenski ograničene i mogu se naknadno dopunjavati na svim prodajnim mestima. Nepersonalizovanu smart karticu je moguće registrovati na ime korisnika, ali je može koristiti i više korisnika.

 MESEČNE KARTE

U Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ kažu da pretplatne mesečne karte mogu da se nabave na svim prodajnim mestima do 6. decembra, dok će od tada do 21. decembra biti dostupne na šalterima u Dušanovoj, na Zelenom vencu, Deligradskoj, Trgu Republike, Zemun pošti, Banovom brdu, Cvetkovoj pijaci, Jug Bogdanovoj, Bloku 45, Omladinskom stadionu i Karaburmi. Prodaja markica za firme obavljaće se u Skenderbegovoj ulici od 24. novembra do 21. decembra radnim danima od 7 do 19, a subotom od 8 do 15 časova. Prodajna mesta u Dušanovoj i Skenderbegovoj ulici će od 22. decembra do početka prodaje markica za januar 2012. godine raditi radnim danima od 7 do 19, a subotom od 8 do 14 časova.

Sve vrste markica za novembar važe zaključno sa 30. novembrom. Prodajna mesta ne rade nedeljom. Na prodajnom mestu na Trgu Republike prodavaće se markice samo na jednom šalteru, dok će se na drugom izdavati personalizovane smart kartice. Personalizovane smart kartice izdavaće se i na jednom šalteru u Deligradskoj.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR