Namirnice koje ne treba kombinovati

0
433

Kao deca, jeli smo u isto vreme slane grisine i eurokrem, i naš organizam je dobro podnosio ovu čudnu kombinaciju. Ipak, postoje namirnice koje ne bi trebalo da mešate.

1. HAMBURGERI I MASLINOVO ULJE
Blagotvorna svojstva maslinovog ulja nestaju kada ovo ulje sipate u tiganj. Nemojte bacati novac, maslinovo ulje koristite za salate kao preliv, nikako nemojte na njemu da pržite hamburgere.

Savet plus: Hamburgere je bolje peći u rerni, biće manje kalorični.

2. ALKOHOL I DIJETALNA KOKA-KOLA
Koka-kola bez šećera se vrlo brzo apsorbuje u crevima, što podstiče i bržu apsorpciju alkohola. Kao rezultat toga, količina alkohola u krvi znatno je veća nego što bi bila da ste popili neku drugu kombinaciju. Osim toga, i mamurluk će od te kombinacije biti veći.

Savet plus: Alkoholna pića “gasite” običnom vodom.

3. PIVO I KIKIRIKI
Kikiriki sadrži velike količine vitamina B, E, PP i D, kao i minerale kao što su natrijum, kalijum, kalcijum, mangan, gvožđe i fosfor. Međutim, alkohol uništava većinu tih hranljivih stvari, pa je zato bolje da se odviknete od kombinacije kikirikija i piva.

Savet plus: Prvo grickajte kikiriki, pa posle nekoliko sati popijte pivo. Ili kombinujte pivo sa nečim konkretnim – krompirom sa slaninicom.
4. KIVI I MLEKO ILI KIVI I JOGURT
Mnogi misle da je kivi idealan dodatak zobenoj kaši, jogurtu ili mleku u milkšejkovima. Ali, priroda se pobrinula da ovu kulinarsku kombinaciju učini nemogućom. Naime, kivi sadrži poseban enzim koji razgrađuje pa ukus mleka čini gorkim.

Savet plus: Umesto kivija, u zobenu kašu stavite suvo voće. Kivi je odličan u kombinaciji sa crnom čokoladom

(Mens Health)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR