Kurir po svetskim standardima!

0
746
NextWEB hosting

(Kurir) Na najkvalitetnijem papiru, štampane vodenim bojama – najboljim na svetu, na 40 strana punog kolora – od 6. Juna

NextWEB hosting

kurir_logo

BEOGRAD – Od 6. juna naše i vaše novine izgledaće – svetski!

Kurir će izlaziti na 40 strana najmodernijeg svetskog dizajna, u punom koloru, biće štampan najkvalitetnijim, vodenim bojama, na najboljem mogućem – recikliranom papiru. I ne samo to – i dalje ćemo biti na strani svojih čitalaca, a protiv svih koji su korumpirani, na ma kojoj funkciji bili.
 
Dakle, Kurir prvi na Balkanu počinje da se štampa u takozvanom berliner formatu.
– Svetska asocijacija novina i novinskih izdavača ovaj format je proglasila za format budućnosti – kaže Nebojša Rosić, direktor Kurira.

Najvažnije od svega je to što će se Kurir štampati najsavremenijim, potpuno prirodnim, vodenim bojama – najkvalitetnijim na svetu.
– Boje su „Sankemikalove“, najveće svetske kompanije za proizvodnju boja. Imaju ubedljivo najmoderniju laboratoriju na svetu i prave najsavremenije i najzdravije boje. Inače, sasvim su prilagođene našoj štampariji. Čine ih voda i najkvalitetniji pigmenti. Njihova specijalna ekspertska ekipa radila je testove na našem papiru i, posebno za buduće izdanje Kurira, pripremila najbolju moguću boju. Tehnolozi „Sankemikala“ iz Beča tvrde da su boje potpuno neškodljive, čak i za decu. Formula koju su napravili toliko je dobra da bukvalno može da se jede s tako odštampanih novina – navodi Rosić.

Što se formata tiče, osim svetskih standarda, „berliner“ ima veliku prednost nad ostalim novinama, koje su zastarele i teške za čitanje.
– To je pravi format za Kurir, okrenut novim, svežijim i bržim novinama. Krajnje je praktičan za čitanje i u restoranu, automobilu, autobusu, i lako se pakuje u tašnu – dodaje Rosić.

Papir na kojem će se Kurir štampati je posebna priča – 100 odsto je recikliran i proizvodi se po najvišim EU i svetskim standardima!
– Naša štamparija je jedna od novijih u Srbiji. Veoma dobro je održavana, s velikim kapacitetom kopija, najbrže izbacuje najveći broj primeraka na sat, s najviše kolor strana, što je trend u svetu. Papir ima oznaku FSP, što znači da za svako drvo koje se koristi za proizvodnju fabrika zasadi novo stablo. Kompletno je zatvoren krug reciklaže papira. Stiže nam iz najsavremenijih evropskih fabrika, UPM „Štajer Mil“ iz Austrije i „Vipava“ iz Slovenije. Pomno smo pazili da se pripremimo za EU standarde, i tvrdim da papir i boje koje koristimo svojim kvalitetom umnogome prevazilaze evropske zakonske norme – navodi Dragan Ranić, direktor Politikine štamparije, koja će ubuduće štampati Kurir.
 

Branislav Bjelica,glavni urednik Kurira:

Poštovani čitaoci,

To što će Kurir od ponedeljka 6. juna pred vas izlaziti u najmodernijem svetskom formatu, u punom koloru na 40 strana, na papiru od kojeg vam prsti neće biti prljavi i crni, samo je prva dobra vest!

Druga dobra vest je to da će Kurir od ponedeljka imati duplo više informacija! To je ono najvažnije, ono zbog čega Kurir svakog dana i pročita više od pola miliona građana Srbije!
Narod je željan pravih, tačnih informacija, a Kurir ih nudi! Pouzdane. Proverene! Sve što danas izađe u Kuriru, po drugim medijima objavi se sa sedam i više dana zakašnjenja. To je fakat! U tome smo najjači. A od ponedeljka ćemo biti duplo jači!

Kurir je – to verni čitaoci znaju – redakcija sastavljena od veoma mladih ljudi. Od ljudi koji se bore za život u državi koja neće biti leglo šljama, lopova, prevaranata i njima sličnih.
Istraživaćemo. Pisaćemo. Objavljivaćemo. Bez straha! I nikakav šljam, lopov ili prevarant neće nas zaustaviti! Naoštrili smo se!

Dakle, sačekajte ponedeljak! Čućete treću dobru vest!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR