Neuspela blokada Smederevskog puta

0
NextWEB hosting

neuspesna-blokada-smederevca-malaNajavljena blokada Smederevskog puta za nedelju 12.06.2011. sa početkom u 15h nije se uspešno završila.

Iako je došlo oko 70 nezadovoljnih građana, mahom mlađe populacije 20-25 godina, niko nije smeo da izađe na Smederevski put i blokira saobraćajnicu.

6 policajaca SUP Grocke je objasnilo građanima da ovaj skup nije nikome prijavljen i da će svima pisati krivične prijave ukoliko neko blokira saobraćajnicu.

Razlog za strah je i činjenica da su prošli put organizatori ovog skupa, njih šestorica privedeni, i pisana im je prijava. Zato je dosta građana sedelo u 3 obližnja ugostiteljska objekta i čekala šta će se desiti.

Niko od predstavnika vlasti, političkih stranaka ili društvenih radnika se nije obratio okupljenim građanima, ali i niko od organizatora.

Smederevski put je jedina veza građana Boleča sa Beogradom, ali i ostatkom Srbije, jer jedino njim može da se dodje do administrativnog centra opštine u Grockoj, do autoputa ili Smedereva. Deonica puta od Vinče do PKB u Boleču je najlošija od celog Smederevskog puta. Nadležnost za održavanje puta lokalna vlast prebacuje na Grad, Grad na Republiku, a građani i njihovi automobili trpe zbog toga.

Pročitajte tekst o najavi blokade Smederevskog puta.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

15 + two =