„Ale i bauci” na Dunavfestu 3. septembra

0
679
NextWEB hosting
NextWEB hosting

barutana-kalemegdan_dunavfestPrateći program Dunavfesta, koji će biti održan na „Beogradskoj tvrđavi” od 31. avgusta do 11. septembra na prostoru „Barutane”, namenjen je deci i mladima i baviće se pre svega mitologijom i istorijom umetničke fotografije koja obrađuje ovu temu. Tako će posetioci biti u prilici da pogledaju multimedijalni program „Ale i bauci” Rastka Ćirića (izložba crteža i crtani film) koji će početi 3. septembra u 12 časova. Ulazak je besplatan. 

Zanimljivo predstavljanje neobičnih bića iz srpske mitologije pripada širem projektu koji je započet istoimenom knjigom Aleksandra Palavestre (alijas A. Paragraš). Crteži koji će biti prezentovani u „Barutani” nastali su pre više od 20 godina i namenjeni su mlađoj generaciji koja ih nije videla. Istovremeno biće održana dečja radionica „Ala za sat” Ive Ćirić, u okviru koje će posetioci moći da nauče kako se crta ala, a u dvorištu „Barutane” mladi vajari predstaviće skulpture od peska sa tematikom Dunava. 

Dunavfest organizuje JP „Beogradska tvrđava”, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, i uz učešće brojnih institucija (Beogradsko dramsko pozorište, Fakultet muzičke umetnosti, Arhiv Srbije, Narodni muzej u Beogradu i drugi).

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR