Dvesta parova venčaće se 12. maja na „Svadbi za maštanje”

0
681
NextWEB hosting
NextWEB hosting

kolektivno_vencanje_sTradicionalna manifestacija „Kolektivno venčanje“ ove godine će se održati u subotu, 12. maja, u 10.40 časova, ispred Starog dvora, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Sudbonosno „da“ na četrnaestoj „Svadbi za maštanje“ reći će 200 parova koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu. Venčanje će, kao i prethodnih godina, za mladence biti besplatno, a oni će dobiti i brojne poklone sponzora. 

– Najmlađi par na ovogodišnjem kolektivnom venčanju imaće 19, a najstariji 65 godina. Mladenci će na venčanje doći iz svih krajeva Srbije, a organizacioni odbor će učiniti sve da ti ljudi krenu u novi život i da Beograd u svet još jednom pošalje lepu sliku – rekao je Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda i počasni predsednik organizacionog odbora.

Rada Đuričin, poznata glumica i predsednica organizacionog odbora ove manifestacije, istakla je da će kolektivno venčanje biti još jedan doprinos lepoti Beograda.

Idejni autor projekta Tivi Melčev najavio je da će mladenci imati priliku i da prisustvuju jednom meču najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, a razmišlja se i o odlasku vozom na izlet u Sremske Karlovce.

Jelena Deljanin, koja će se 12. maja udati za Gorana Skokića, rekla nam je da nije želela svadbu.

– Želela sam samo ono što želi svaka devojčica – da obučem venčanicu i udam se za onog koga volim. Goran i ja planirali smo da posle venčanja odemo sa roditeljima na ručak i napravimo žurku za društvo, ali kako je vreme prolazilo, želja za svadbom je rasla. I tako – venčaćemo se ispred Starog dvora – kazala je Jelena.

Posle venčanja, svi mladenci otići će do fontane na Trgu Nikole Pašića, gde će poželeti želje i baciti novčiće, a zatim u koloni prošetati do Skadarlije, gde je u restoranu „Velika Skadarlija“ predviđen završni susret sa novinarima i kraj ovogodišnjeg „Kolektivnog venčanja“. U okviru manifestacije i ove godine biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi (moći će da se priključe kumovi, svatovi i svi Beograđani koji žele da se pridruže mladencima). Autobus će biti postavljen na Trgu republike.

Manifestacija kolektivnog venčanja nastala je 1999. godine i s vremenom je prerasla u turističku, privrednu, kulturnu i humanu misiju. Svake godine parovi se ispred Starog dvora venčavaju uz učešće brojnih pevača, glumaca i folklornih ansambala, a svečanost direktno prenosi Prvi program RTS-a.

Prijave i obaveštenja za ovogodišnje „Kolektivno venčanje“ mogu se dobiti svakog radnog dana od 12 do 15 sati na telefon 063/8833-220 ili putem sajta www.kolektivnovencanje.com.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR