Saveti za zaštitu vodovodnih instalacija

0
588
NextWEB hosting
NextWEB hosting

vodomerBEOGRAD – Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ su angažovane na otklanjanju kvarova kojih je više od 20, a većih neplaniranih isključenja na teritoriji grada nema, saopštavaju iz ovog komunalnog preduzeća.

Učestalost kvarova nije velika, jer analiza od prošle godine pokazuje da je duplo više kvarova bilo u julu u odnosu na februar iste godine.

Najčešći uzroci kvarova na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama su visok nivo podzemnih voda, kao i nagle promene spoljašnje temperature.

Ekipe BVK izlaze na teren odmah po prijemu poziva i rade bez obzira na temperaturu kako bi se kvarovi otklonili u najkraćem roku.

Građani koji imaju vikendice u okolini Beograda ili kuće u kojima ne borave tokom zimskih meseci, trebalo bi da isprazne svoje vodovodne instalacije i na taj način se obezbede od eventualne štete.

Višednevne niske temperature mogu da naprave štetu u kupatilu ili kuhinji smrzavanjem vode u instalacijama.

Da bi se sačuvali vodomeri i tokom zimskog perioda i neometano merili potrošnju vode, potrebno ih je adekvatno zaštititi.

Vodomerna skloništa trebalo bi da su obezbeđena odgovarajućim poklopcem i potpuno isušena, u slučaju da se u njima sakupljala voda.

Održavanje šahtova u kojima se nalaze vodomeri u nadležnosti je potrošača.

U 2011. godini položeno je ili rekonstruisano 104,6 kilometara vodovodne mreže na raznim lokacijama u gradu, a najviše u prigradskim delovima opština Lazarevac, Voždovac, Čukarica i Zemun.

Za 2012. godinu planirana je sanacija i izgradnja vodovodne mreže u dužini od 92,6 kilometara.

izvor: Kurir

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR